Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Yarını kodlayanlar buluştu

San Francisco’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi Amerika etkinliği, birçok girişimci ve teknoloji devini bir araya getirdi. Türkiye’den de üst düzey yöneticilerin katıldığı fuarda girişimler yarıştı

Risk sermayesi ve teknoloji girişimlerinin kalbi olan San Francisco'da düzenlenen Mobile Dünya Kongresi Amerika (Mobile World Congress Americas) etkinliği telekomu, teknoloji devlerini ve girişimcileri bir araya getirdi.
12 ile 14 Eylül arasında düzenlenen ve Türkiye'den telekom operatörlerinin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı fuarda, Argela'nın ABD'de kurduğu NETSIA girişimi Open Network Foundation ile birlikte 4FNY (4 Years From Now) girişim ekosistemi etkinliği içerisinde yer aldı.
Etkinlikte, 5G mobil altyapı çözümleri, robotik teknolojileri, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve Endüstri 4.0 girişimleri öne çıktı.
Verizon üst düzey yöneticisi Ronan Dunne toplantının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 5G altyapısının yaratacağı ekonomiden çarpıcı örnekler verdi. 2035 yılına geldiğinde 5G şebekesinin küresel ekonomide 12 trilyon dolarlık büyüme yaratılmasına katkı sağlayacağını belirten Dunne, "Bu teknoloji 22 milyon yeni iş yaratılmasında öncü rol üstlenecek. Mobil endüstriyle birlikte önemli sorumluluk alanları oluşacak" diye konuştu.

OPERATÖRLERİN SAVAŞI
Mobil ve sabit telekom operatörlerin sürekli yatırım yapmak zorunda olması onları farklı kılıyor. Sahadaki baz istasyonlarının maliyeti ve internet devlerinin internet trafiğinin çoğunu yaratıp yatırımda ortada görünmemesi telekom devlerinin canını sıkıyor. Geçtiğimiz ay dünya devleriyle birlikte Open Network Foundation içerisinde yer almaya başlayan Türk Telekom, geleceğin 5G platformunda söz sahibi olmaya başladı. Türk Telekom girişimi Argela'nın Amerika'daki yatırımı NETSIA, operatörlerin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayacak.
Mobil şebekede önceliklerin belirlenip anlık müdahale edilebilmesi, baz istasyonu seviyesinde yapılan donanım ve servis maliyetlerinin düşmesi tüm telekom devlerini işbirliğine zorluyor.
Bu dönüşümü sağlayacak altyapı başarılı olamazsa operatörler Facebook ve Google gibi internet devlerinin altında ezilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA