Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Telefona not alırken mazeretiniz yok!

Artık fotoğrafı çekip resmin üstüne, ekran kapalıyken siyah ekrana akıllı kalemle not alınabiliyor. Notlar her cihazdan ulaşılabilir şekilde bulutta saklanırken, yeni dijital alışkanlıklar her ortamda not almayı kolaylaştırıyor

Türkiye'deki insanların ve yöneticilerin ne kadar çok işle ilgilenirse ilgilensin not alma alışkanlıkları pek yoktur. Eski alışkanlıklarından hala vazgeçemeyen kuşaklar kalem kullanımının daha rahat olduğunu söylerken, profesyoneller bile kalem kullanım alışkanlıklarından vazgeçemiyor.
Akıllı telefonlarla akıllı kalemi bir araya getiren Güney Koreli Samsung, Galaxy Note serisi yolculuğu iniş çıkışlarla doluydu. Sadece cihaz üreticisi değil, platform üreticisi olduğunu Note serisi ile kanıtlamaya çalışıyordu. Galaxy Note 8 yeniden doğuş için pek çok uygulamayı bir araya getirdi.

ÇİFT KAMERALI İLK NOTE
Galaxy Note 8'in en önemli özelliği serinin çift kameralı ilk örneği olmasıydı. Yokohama'da Sankei Bahçesi'nde bulunan geleneksel Japon evlerinin harika ışık oyunlarında kamerayı sonuna kadar test etme şansı elde ettik. Özel bir seramoni ile evin farklı odalarına yerleştirilen çiçek ve yiyecekler çekim için zorlu bir koşul yarattı. Note 8'in "Canlı odak" çekimi, Apple iPhone 8 Plus'ta portre moduna benzer bir özellik olarak karşımıza çıktı. "Canlı Odak" fotoğrafı çektikten sonra arka plandaki bulanıklığın derecesini kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
iPhone 8 Plus ile aynı boyutlara sahip olan telefonun ekranı 5.5 inç değil yerine 6.2 inç olarak tasarlanmış. Yani bildiğiniz "tablet gibi telefon" tanımını sonuna kadar hak ediyor.
Daha önceki serilerde kavisli ekran telefonun avucumuzun içine rahat oturmasını sağlarken, uygulamaların zamansız açılmasına sebep oluyordu. Şimdi büyük ve sonsuz ekranda iş yapmak isteyenler için sorunsuz kullanma imkânı doğuyor. Durup dururken açılmalar ise kısmen azalmış durumda. Sonuçta mobil cihazları her zorlu durumda kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak Note 8'in derinliklerinde dolaşmaya hazır değilseniz, etiket fiyatına bakıp kalabilirsiniz.

TELEFON KAMERALARI HER ŞEYİ YAPAMIYOR!
Odak içinde yeşil renkli çiçekler ve beyaz top gibi duran yiyecekler olunca "Canlı Odak" çekiminde özellikle beyaz renklerde netleme yapamıyor. İPhone Portre modu da aynı sorunu yaşatıyor. Yani alan daraltma özelliğini kullanırken çoklu odak yaratamıyorsunuz. Ancak akıllı telefonların sınırlarının olduğunu görmek hoşuma gidiyor. En azında "daha gidecek yolları var" diyerek ahkam kesme şansımız oluyor.
Geniş açı, düşük ışık performansı için gece harika sonuçlar elde ediyor. Teknik özellikleri okurken anlaşılmayan diyafram açıklığı düşük ışıkta anlaşılıyor. Işığı toplamak, iyi sonuç almak için kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.



SONUNDA KALEMİ BULDUM
Note serisinde akıllı kalemden önce, normal kalem deneyimine benzer bir hissi yaşamak istiyordum. Note 8 için kalem hissini yüzde 100 yakalayan cihaz diyebilirim. Not almayı kolaylaştırmak için daha telefon ekranını açmadan siyah ekrana not alabiliyorsunuz. Yine uygulama havuzundan ihtiyacınıza göre yeni yetenekler geliştirebiliyorsunuz.

3'ÜNCÜ KUŞAK KALBİNİ DİNLİYOR!
Apple Watch Series 3, artık tırmanış yüksekliğinizi ve kalbinizin ritmiyle ilgili veriler hakkında daha çok bilgi veriyor. Kalp atış hızı uygulaması aşık olduğunuz kişiyi ele vermese de kalbinizle ilgili daha fazla veri sunuyor. Eğer birkaç sporu birlikte yapıyorsanız size hepsi için ölçüm şansı veriyor. Yani artık daha detaylı aktivite ölçümü yapıyor.
Akıllı aktivite koçluğu daha da gelişmiş olarak karşımıza çıkıyor. Yanınızda sürekli bir antrenör var gibi sizi teşvik eden mesajlar gönderiyor. Doğrudan bileğinizden erişebileceğiniz favori çalma listelerinizle de müziklerinize akıllı saatinizden ulaşma şansı veriyor.
W2 çip ile daha da güçlenen Apple Watch Series 3, daha hızlı çift çekirdek işlemci, 8 GB kapasitesi ve 18 saate kadar pil ömrüyle eskisine göre verimini daha da artıryor. Yeni GPS+ hücresel modeli, iPhone cihazdan hücresel özelliğine sorunsuz bir şekilde geçiyor. Her türlü egzersiz için destek sağlayan yeni nesil Apple Watch, 50 metre suya dayanıklı ve güncellenen kapsamlı antrenman uygulamasıyla dikkat çekiyor. Yeni kişiselleştirilebilir saat kadranları sunan Apple Watch bin 649 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

KABLOSUZ ŞARJLI GÜÇLÜ İŞLEMCİLİ
Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, 20 Ekim tarihinde satışa sunuluyor. Peki "iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'tan ne farkı farkı var" diye soracak olursanız, farkını hemen söyleyelim. Görünürde sadece kullanılan renkler ve arka yüzündeki cam malzeme dikkat çekiyor. Dışarıdan göremeyeceğiniz fark ise performansı artıran A11 bionic çipin kullanılması. Tasarımında bunun dışında fark yok. Yaklaşık 5 bin TL civarındaki etiket fiyatıyla vitrine çıkacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA