Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

E-ticarette tek numarayla güvenli ödeme dönemi

Turkcell güvenli e-ticaret yapısını ve Paycell ödeme çözümünü sitelere entegre ediyor. Tek numarayla güvenli ödeme Trump’ın arkadaşı yapılabilecek

Tatil harcamalarını telefon faturasıyla taksitlendirmek, sadece telefon numaranızla güvenli ödeme yapmak mümkün. Turkcell akıllı telefonlarda kullanılan SIM kart ve telefon üzerinden onay gibi çok kademeli, uçtan uca güvenlik uygulamalarını entegre ettiği Paycell ödeme sistemini güvenli e-ticaret platformu olarak kullanıma sundu. İlk olarak Online seyahat platformu Fulltrip ve dijital yayın platformu BluTV'de kullanılacak. Fulltrip online seyahat platformuyla Turkcell kullanıcılara tatil harcamalarını taksitlendirme ve özel internet paketi olanağı sunarken, tüketici ödemesini Paycell platformunda güvenli şekilde yapmasını sağlanıyor.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Lifecell markasıyla kendilerini dünyanın ilk dijital operatörü olarak tanımladıklarını belirterek "Teknoloji odaklı altyapı sağlayıcısı olmaktan, hizmet odaklı deneyim sağlayıcısı olma sürecine ilerliyoruz. Lifecell'i dördüncü operatör gibi konumladık" diye konuştu. Her dakika 2 kişinin Lifecell abonesi olduğunu belirten Terzioğlu, "Bu değişim, müşterilerimizin bugünkü ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklı. Bir gün bin 440 dakika. Bu bin 440 dakinaın her biri, müşterilerimiz için bilgi, eğlenme, öğrenme ihtiyacı ile dolu dakikalar. Biz bu bin 440 dakikanın her birini en iyi şekilde işlemek istiyoruz. Yaklaşık 10 gün önce Lifecell'i Türkiye'ye lanse ettik ve şu an Lifecell dakikada 2 müşteri kazanıyor" dedi.

GÜVENLİ ÇÖZÜM
İnsanların şifresini hatırlamadığı uygulamaları kullanmadığını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, tek numarayla kolayca eticaret uygulamalarını güvenle kullanma şansı sunacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Fulltrip ve BluTV ile başladığımız güvenli e-ticaret desteğini tüm herkesin kullanımına sunacağız. Sunduğumuz platformu herkes ile işbirliği yaparak büyüyebileceğini biliyoruz. Sadece Turkcell müşterilerine değil, herkese sunmayı istiyoruz."



TEK NUMARAYLA ÖDEME
Turkcell'in hızlı giriş teknolojisi ile şifre unutma derdi olmadan sadece telefon numaralarını girerek üye olunabiliyor. Şifre unutma derdine son veren Hızlı Giriş teknolojisinin tüm dünyadaki toplam kullanımının yüzde 11'i Turkcell tarafından gerçekleştiriliyor. Şifre girmek yerine, cep telefonu numarasını girerek mobil ve web sitelerine giriş yapılırken, bu sayede kendi telefonunuzun dışında, başka bir cihazdan sizin yerinize üye girişi yapılabilmesinin de önüne geçiliyor.

E-TİCARET HACMİ 17.5 MİLYON DOLAR
TÜSİAD'ın hazırladığı e-ticaret raporuna göre; Türkiye 46 milyon internet kullanıcısı ve yüzde 58'lik internet penetrasyonu ile dünyadaki önemli oyuncular arasında bulunuyor. 2013-2016 arasında ortalama yüzde 34 büyüyen perakende e-ticaret hacmi, 2016 itibarıyla 17.5 milyar dolar. Bununla birlikte Türkiye akıllı telefon penetrasyonunda yüzde 65 oranla, dünya ortalamasının oldukça üstünde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA