Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

FETÖ demek ‘fitne’ demek

Sürekli vurguluyorum; "AK Parti'deki FETÖ'cülere dokunulmadı" söyleminin bu kadar abartılmasının art niyetli bir fitne olduğunu.

Çünkü AK Parti'de kılı kırk yararak teşkilatlarda veya belediyelerdeki FETÖ'cülerin tespitine yönelik çok hassas ve detaylı bir süreç yürütülüyor. Bu temizlenme sürecinin sonu seçime varacaksa, olası bir erken seçimin gündeme geleceğine yönelik ihtimallerin bile masada olduğunu tahmin ediyorum.

***

AK Parti, dershane meselesinden bu yana bu örgütün, hain, kalleş, pornocu, hırsız ve şantajcı bir ihanet şebekesi olduğunu bilip onlarla savaşıyor.

Asıl, 2013'ten bu yana bu hain ve kalleşlerle işbirliği yapan partilerin, siyasetçilerin, gazeteci ve aydınların(!) ismini gizleyenleri konuşalım.
Yoksa onları unutturmak için mi durup durup AK Parti ile ilgili fitne üretiliyor?

***

Yalan değil, orduda, emniyette, yargıda, kamu bürokrasisinde, CHP'de, MHP'de, HDP'de bulunan FETÖ'cüler AK Parti'de de vardır muhakkak. Ama en az oranda AK Parti'de varlar.

Çünkü 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimi ve MİT Tırları kumpasından sonra AK Parti kendi içinde müthiş bir temizlik başlattı. Seçimlerde onların adaylarının sızmasını engelledi ve son üç yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde tüm AK Parti, FETÖ'ye karşı ölümüne bir mücadele veriyor. Dediğim gibi CHP, MHP, HDP ve medyadaki FETÖ'cüler de bir zahmet gündeme gelsin.

Mesela Van'da yaşayan bir arkadaşım "Bölge halkı, FETÖ ile HDP'yi çuvalın içine attı bile" diyor. Herkes herşeyin farkında aslında. Farkında olmayanlar da 15 Temmuz'dan sonra farkına vardı.

***

Başbakan Yıldırım son Grup Toplantısı'nda, FETÖ'nün vücuda giren bir zehir gibi her yere sızabildiğini, FETÖ'nün fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olunmasını isteyerek AK Parti teşkilatlarına şöyle seslendi;

"Hiç kimse FETÖ'nün oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ'cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş. Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Elbette hatalar vardır ve telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez."

***

Evet, Başbakan Yıldırım'ın da dediği gibi eksik varsa tamamlanıyor, hata varsa düzeltiliyor. Önemli olan mücadelenin samimiyeti ve kararlığı. Unutmayalım, her türlü ortamda yaşayabilen, her türlü fitneyi çıkarabilen, yalan, iftira ve hırsızlık ile "at izini it izine" karıştırabilen dünyanın en tehlikeli terör örgütüyle karşı karşıyayız.

Terörle mücadeleyi sulandırmak isteyenlere karşı dikkatli olmak, mücadelenin ilk adımıdır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA