Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bu maçı alacağız...

Gecenin ruhunda "kazanmak" vardı. Kadınların doldurduğu tribünlerin keyfi, isteği de bu yöndeydi, sahadaki oyuncuların kararlılıkları da. Başka sonuç yokmuşcasına bir maç yaşanıyordu.
Gençlerbirliği sezon boyunca yaşamadığı, büyük ihtimalle de yaşamayacağı bir çaresizlik ile yarı sahasına çivilenmiş gibiydi. Her yerden geliyordu Fenerbahçe...
Böyle bir fırtınanın aşamayacağı mendirek de yoktu.
Üst üste kornerler, şutlar ve pozisyonlarla puanın olduğu zirveye tırmanış sürüyordu. Emenike'den sonra Moussa Sow'un dönüşü de kutlanıyordu sahada. Fenerbahçe ilk yarıdaki sert gövdesini onarıyordu. Bu yüzdendi rakibindeki tedirginlik de. Kimin nereden çıkacağını bilemez halde, birbirlerine yaklaşıp, yardımlaşarak kenarlara açılmaya zorladılar Fenerbahçe'yi... Hem Caner, hem de Gökhan ortalar ürettiler bu fırsat anlarında.
Ama forvetler etkili değemedi toplara. Yine topu yere indirip, driplingler ile de denediler şanslarını. Ya pas seçimini yanlış yapıyorlardı, ya da vuruş kalitesinde doğruyu yakalayamıyorlardı.
Her türlü görüntü içinde hesapta olmayan Webo'yu arıyordu gözlerimiz.
Buna rağmen beklerle, ön tarafla desteklenen, sayısı yediye ulaşan bir orta saha kalabalığı yaratmakta ustaydı Fenerbahçe. Bu yüzden de topu kontrol ediyor, atağı çabuklaştırmak adına da her boşluğa bir oyuncuyu sokuyordu.
Bütün bu futbol pozitiflerine rağmen, goller penaltılarla geldi.
Haftalardır "penaltı" kavgası veren bir kulübün, hakkını alabilmesi için "elit hakem" bulması gerekti. Acı olan budur.
Cüneyt Çakır bu kararları verdiği için belki tepki almaz. Ama Gosso'yu iki defa kırmızı ile göndermesi gerekiyordu. Birincisinde dakika 30'du.
Özellikle taktik faullerde sarı kartını da çıkarması gerekiyordu. Hafta içi baskısında taktir haklarını dengeli kullanmak istemiş gibiydi. Son satırlarımızı iki gence ayıralım. Alper ve Salih... Alper'in sorumluluk alan, öne koşullanan, takımı peşine katan temposu ve arzusu mükemmeldi. Salih Uçan'ı rakip risk aldıktan sonra oyuna sokup, maçı mücadelen çıkartıp, akıl oyunu haline getirdi Ersun Yanal...
Bu kısa performansın bundan sonraki maçlar için kaynak olmasını umalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA