Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sen yaptın!

İroniye bakın; geçen sene Mayıs ayındaki başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım, "50 milyon dolar harcasam şampiyon olurduk ama kulüp uçurumdan aşağı giderdi" diye kendini savundu. Bir ay sonra; stadın isim hakkını satarak 70 milyon Euro harcadı transfere… Aradan bir yıl geçti. Yine Mayıs ayında UEFA komiserleri kulübün hesaplarına el koydu, Fenerbahçe ile üç yıllık anlaşma imzaladı, transferleri "satarsan, alırsın" şartına bağladı.
Yani; Aziz Yıldırım uçurumu bile bile, harcadığı paralarla bugünü hazırladı.
Ercan Güven'e verdiği röportajda, bugün yapılacak Mali Kongrede UEFA'yı anlatacağını söylüyor. Bir söylediği, bir yaptığını tutmayan bir model olarak kimlerin bu sözleri inandırıcı bulacağını bilemiyorum.
"Üç yıl üst üste şampiyon olacağız" diyerek kongre kazanıp, "Şampiyonluk önemli değil" diyen bir başkandan, kulübün iflasını hazırlamış bir başka performansa geçti. Şimdi hangi kelimelerle durumu daha iyiye götüreceğini açıklayacak merak konusu.
Bilançoları inceleyenler, AŞ ve kulübün toplam 170 milyon lira finansman gideri olduğunu tespit ettiler.
"Eğer şeffafsa" diye de ekliyorlar.
Bu her sene 50 milyon Euro'yu, en az iki Şampiyonlar Ligi gelirini bankalara elinizle vermeniz demek.
Üstelik borcunuz da azalmıyor.
Sadece faiz ödüyorsunuz.
"Kulübü bakkal dükkanı gibi yönettik" diyerek CEO getiren Aziz Yıldırım, gerçekten de dediğini tam anlamıyla gerçekleştirmiş durumda şu anda. Yöneticiler bunları yapmasın diye seçilen "Denetleme Kurulu" da var. Bu kurulun üyeleri yıllardır ses çıkarmamışlar bu keyfiyete, yanlış yatırımlara– harcamalara. İbra edildikleri için yöneticilere hesap soramıyorsunuz.
Ama kongre üyesi olsam "İşinizi doğru yapmamışsınız" diyerek bu kurulun üyelerini mahkemeye veririm.
Yargıtay kararından sonra seçime gideceğini söylüyor Aziz Yıldırım. Hem sportif, hem mali açıdan hazırladığı enkazı devir edecek mi, bilinmiyor. Belki kendisi bırakacak ama 18 yıl içinde öyle bir etrafı oldu ki, eğer giderse Fenerbahçe'nin tüm nimetlerinden mahsur kalacaklar.
Bu biat birlikteliğinden ayrılık çıkması da çok mümkün değil. Birisi "Ben yaptım" diyor, diğerleri "Sen yaptın" Bugün mali kongre var.
Bakalım kaç genel kurul üyesi çıkıp, "Sen yaptın" deme cesaretini gösterecek ve kaç tanesi bunları söyleyeni protesto edip, birisine alkış tutacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA