Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Beraberliğe sevinmek!

Takım içindeki dayanışmasını yitirmiş, oyun lideri olmayan, oyun aklı ortaya koyamayan bir ekip var ortada

İstikrarın temelinde her zaman bir plan yatar. Bunu belirleyecek ve stratejiyi oluşturacak olan teknik direktördür. Kadrosunun yeterliliğini denetler ve uygulanabilecek taktiğe karar verir. Yapılmak istenenler ile bunları yapacakların paralellik taşıması planın elbette ana noktasıdır. Sistemi oluşturacak olan futbolcuların beceri çıtasıdır.
Bunları yazmamın nedeni; F.Bahçe'nin yaratıcı olmayan bir orta saha kurgusunda pozisyon üretemeyeceği bu kadar açıkken ve belli olmuşken, değişim adına farklı bir kurguya bir türlü gerçekleştirmemesinden. Zorya gibi düz bir takım bile sadece yakın baskı ve temaslı oyun ile bu orta sahayı pes ettirdi. Oyunun dengede geçmesini sağlamaları bir tarafa, Fenerbahçe'yi uzun top tuzağına da düşürdüler. Moussa Sow'un tek yüksek top alamaması da, oyunu öne taşıyamamak adına handikaptı. Pas kalitesi bu kadar düşük bir orta ile adam eksiltmeyen, top tutamayan bir forvet hattı birleşince, gol atmak için o "tesadüf" anını beklemek zorunda kalmak sürpriz değil.
Her şey bir tarafa, görece grubun en zayıf takımına karşı alınacak bir galibiyet, Fenerbahçe'yi ligde de başkalaştırabilirdi. Takımın kendine güvenmeye, "yaparız" demeye şiddetle ihtiyacı var çünkü. Üretebildiklerini anladıkları anda, risk almaktan da kaçınmayacaklardı.
İkinci yarı başlarken Ozan - Salih değişikliğindeki mantığı da anlamadım. İki aynı oyuncunun yanına, üçüncüyü koydu Advocaat. İyi-kötü oynuyor tartışması bir kenara, hangi oyuncu için "bir şeyler yapar" diye düşünürsünüz; Salih mi, Josef mi, Ozan mı? Moussa Sow hangi performansıyla ilk on biri haketti veya Emenike ile Van Persie'nin yedek kalma nedenlerinde ne yatıyor?
Takım içindeki dayanışmasını yitirmiş, oyun lideri olmayan, oyun aklı ortaya koyamayan bir ekip var ortada. Bu problemleri çözmeden, zaten saha içini de halledemezsiniz. "O'nu alalım-bunu verelim" ile ortaya çıkanı görüyorsunuz. Kjaer'in golüyle gelen beraberlik bunları çözmez. Ama çözüm adına bir nefes aldırır. Koca Fenerbahçe'yi böyle bir beraberliğe sevinmek zorunda bırakanların bu duruma müdahil olmadıkları görüyoruz. Aslında maç sonrasında onları konuşturtmak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA