Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tam bir gösteri

İlk yarı bittiğinde etkisiz hale getirilmiş bir Beşiktaş vardı. Galatasaray'ın önde baskısını aşamadıkları gibi, ön taraflarının devreden çıkmasıyla bir anda 11'e karşı 9 ile oynamaya başlamışlardı. Böylesine eforlu bir oyunu ve atılan-kaçan golleriyle Galatasaray'ı kimse beklemiyordu. 2-0 gibi net bir skoru inşa ettikleri gibi, Beşiktaş'ın oyunu döndürebileceği izlenimini bile vermemişlerdi. Dolmabahçe'de Bruma'nın enfes golünün damaklarda kalan tadıyla, ikinci 45'te nasıl hamleler yapılacağını bekliyorduk. Talisca ve Aboubakar oyuna girecekti ama sistem-düzen nasıl olacaktı? Her şeyden öte, büyük bir efor ile rakibini silen Galatasaray kadrosu, aynı enerjiyle devam edebilecek miydi?
Yanıtlar gecikmedi. Galatasaray'ın mental ve taktik üstünlüğü, fizik gücünün erimesi ile birlikte, ortaya skoru korumak isteyen bir takım çıkardı. Şenol Güneş bunu fark ettiği anda (63. dakikada) Cenk Tosun'u sol kanattan ikinci santrafora taşıdı.
Maçın şekli hemen değişti. Bu kez kaçıran ve golün geleceği haberini ortalığa yayan ev sahibi Beşiktaş oldu. Her denemeyi yapmaya başladılar. Özellikle de sol kanadı etkili kullandılar. Galatasaray'ın kalecisi Muslera asli görevine geri dönüp, kurtarmaya başladı. Bu kez eksik oynayan, Bruma ile Sneijder'ı "yoklara" yazan Galatasaray oldu. Derbinin içinden birçok hikaye de çıkartabiliriz. Büyük takım gibi düşündükleri anda iki takımın da nasıl farklı oynayabildiklerini gördük. İlk yarı Galatasaray'ın, ikincisi Beşiktaş'ın gösterisiydi.
Kulübenin önemi de ortaya çıktı. Hamle oyuncularının varlığı ve girdiklerinde yaptığı katkı, kadro planlamasının doğruluğuydu Beşiktaş adına. Santraforun takımı taşıması lazım. Her temasta kendini yere atıp hakeme bakmaktan vazgeçtiği anda Cenk Tosun santrfor gibi oldu. Aboubakar'ın varlığı üstündeki baskıyı da aldı.
Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık Vodafone Arena Stadı'ndaki bu gerilimden hakkıyla ayrılmayı başardı. Ortalığa kart fırtınasıyla ayar vermeye çalışan ağabeylerinin aksine, böylesine bir maçta kimsenin normal olamayacağını anladı ve tepkilerin dozunda yaşanmasına izin verdi. Tebrikler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA