Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bir derbi kazan be adam!

Maçın başlama vuruşuna kadar spor kamuoyuna göre, Beşiktaş şampiyonluğun en güçlü adayıydı. Ama unuttukları bir şey var, o da Bilic! Türkiye'ye geldiğinden beri bir derbi kazan be adam. Birilerinin Bilic'e korkunun ecele faydası olmadığını anlatması lazım. Maçın ilk yarısına bakıyoruz sahada sadece koskoca bir sıfır var. İnanılmaz top kayıpları, pas hatalarıyla iki takım da hücumda çoğalamadı... Son yılların en zevksiz derbisini izledik.
Bir tarafta kötü bir stat ve zemin, diğer tarafta kötü oynayan iki takım. İkinci yarı başladığında bu maçta heyecanı ancak gol getirir derken o gol de geliverdi. Böylesine kısır maçlarda duran toplar çok önemli. Her ne kadar G.Saray golü duran toptan bulmasa da korner dönüşü içeriye kesilen topa Melo vurdu ve takımını öne geçirdi. İşte bu dakikadan sonra Beşiktaş, maçın ilk dakikasından beri yapması gerekeni yaptı. Rakip alanda ve rakip kalede çok daha fazla adamla bulunmak maçın başından beri gerekliyken Bilic'in aklına ancak mağlup duruma düşünce geliverdi. Geldi ama bu kez de sahneye tuhaf bir kırmızı kart çıktı. Veli'nin atılması Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı ama Beşiktaş'ın baskısı devam etti. Aslında bu dakikalarda Gökhan'ın vurduğu top direğe çarpmayıp gol olsa maç çok daha farklı yere gidebilirdi. İşte o dakikalar Beşiktaş'ın risk aldığı dakikalardı ki Galatasaray art arda pozisyonlar bulmaya başladı. Ve son dakikada da Burak'ın 60 metre götürdüğü topla galibiyeti perçinleyen golü geldi. Chedjou ve Semih çok iyi oynadı diyeceğiz ama sadece Demba Ba ile mücadele ettiler.

KIRMIZI KART YÜZDE YÜZ HATALI
Beşiktaş'ın en büyük hatası kazandığı maçlardaki oyun stratejisini sahaya yansıtamasaydı. Tedbir, tedbir, tedbir... Ama işte pis bir gol yiyince çıkartamıyorsun.
Hakem için çok kolay bir maçtı. Ama Cüneyt Çakır yorgundu. Çoğu kez topu kesti. Veli'nin kartı yüzde yüz hatalı. Veli münakaşa esnasında rakibine vurmuyor, yumruk atmıyor sadece eliyle suratını itiyor. Asla kırmızı kart olmaz. Ama kabahat onda değil ağır bir akciğer rahatsızlığı geçirmiş Çakır'ı bu maça atayan Merkez Hakem Komitesi'ndedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA