Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Klasik eyyam

Önce şunu söyleyelim; geçen hafta takım kaptanları Cumhurbaşkanımızın karşısında kedi gibiydiler. Sürekli suçu başka yere atmak amacıyla kıvrandılar durdular. Üstelik o kaptanlar arkalarına federasyon başkanını ve teknik patronu da alıp hedef saptırırken dün gece tertemiz giden bir maçta son dakikada sahayı arenaya çevirdiler. Bundan sonra da "Biz masumuz" deyip dursunlar bakalım.
Maça gelince, ilk yarı Trabzon müthiş pres yaptı. Her alanda rakibe pas imkanı vermedi, kaptığı toplarla da çok çabuk çıkmaya çalıştı. Aslında bu yarı Trabzon birden fazla gol atabilirdi, atması lazımdı ama atamadılar. Sadece Özer'in attığı golle yetinirken ilk yarının sonunda da Galatasaray şanssız bir an yaşadı. Top iki defa direkten döndü.
İkinci yarı ise roller tamamen değişti. G.Saray Trabzonspor'u sahadan siliyordu. Sağdan geldi, soldan geldi, şut çekti, rakibin kafasını kaldırmadı. Ama bu dakikalarda Trabzonspor kalecisi Hakan adeta bir dev gibi Trabzon'u birkaç golden kurtardı. "Bu sıcağa kar dayanmaz" diyorduk ki öyle de oldu. Baskı Emre ile golü getirdi. İşte bu dakikadan sonra maçı izleyen herkes herhalde "Galatasaray ikiyi de bulacak. Çünkü tek kale oynuyor ya da en kötü son 20 dakika Trabzon direnirse maç berabere biter" demiştir. Ama öyle olmadı. Son dakikalarda G.Saray defansı hakemle uğraşırken Trabzon serbest vuruşu çok çabuk kullandı. Soldan Erkan Zengin'in ortasında Medjani ile galibiyet golünü buluverdiler.

KIRMIZI KARTSIZ GEÇİRDİ...
İşte ne olduysa son dakika oldu. Ortalık birden bire karıştı. Beş kişinin sarı kart görmesi bence tam bir eyyam. Hakem Ali Palabıyık o ana kadar çok iyi maç yönetmişti. Trabzon'un penaltı beklediği 2 pozisyon var ama ikisinde de elle oynama yok. Devam kararları doğruydu. Ama son dakikadaki olayı kırmızı kartsız geçirmesi Türk hakemliğinin klasik eyyam taktiğidir. Muslera'nın ve diğer birkaç oyuncunun atılması gerekliydi ama atamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA