Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Beşiktaş başardı

Beşiktaş, hiçbir tartışmaya mahal vermeden, hiçbir leke sürmeksizin uzun yıllar sonra üstelik yeni stadında Türkiye’nin en büyüğü oldu

Lig, çok ama çok uzun maratondu. Büyük mücadele oldu ve mutlu sona Beşiktaş bileğinin hakkıyla ulaştı. Beşiktaş, hiçbir tartışmaya mahal vermeden, hiçbir leke sürmeksizin uzun yıllar sonra, üstelik yeni stadında Türkiye'nin en büyüğü oldu. Dün geceki maça bakıyoruz, ilk 20 dakika Beşiktaş belki stres belki başka bir nedenle çok zorlandı. Topu bir türlü kontrolü altına alamadı. Tam homurdanmalar başlamıştı ki Marcelo'nun golü geldi. Üstelik hiç kimsenin fazla gol şansı vermediği Marcelo, Beşiktaş'ın tüm stresini, gerilimini, gerginliğini alıverdi.
Beşiktaş rahatlamıştı. Aynı dakikalarda Fenerbahçe Stadı'nda tuhaf bir maç oynanıyordu. Seyirci yok, futbolcular birçok şeyi kabullenmiş, oynamaya çalışıyorlardı ki Marcelo'nın ikinci golü geliverdi. İşte bu dakikadan sonra artık Beşiktaş şampiyondu.
İkinci yarı Mario Gomez, attığı golle de Beşiktaş tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu haline geliverdi. Ve bu dakikalarda da yine Fenerbahçe Stadı'nda Gençlerbirliği'nin beraberlik golü gelmişti. Ama dedik ya Vodafone Arena'da 3-0'dan sonra hiçbir Beşiktaşlı'nın Fenerbahçe Stadı'nda neler olup bittiğine karşı ilgisi kalmadı.
Hatta maç 3-1 oldu yine sıkıntı olmadı ve maç bittiğinde Beşiktaş artık hak edilmiş bir şampiyonluğun sahibi oldu. Acı olan şu; Fenerbahçe'nin yıldızları mütevazı takımlar karşısında gol üstüne gol atıyorlar. Ama Beşiktaş kopartıp alıveriyor. Fark bu.
Beşiktaş için bundan sonra çok güzel yıllar başlıyor. Şampiyonlar Ligi kazanılmış ve kazanılacak paralar, yeni stadının getirdiği ambiyans her şey bundan sonra Beşiktaş lehine. 90'lı yıllardaki art arda gelen şampiyonluk serisinin başlangıcı gibi bir dönem başlıyor Beşiktaş'ta. Tekrar tebrik ediyoruz, analarının ak sütü gibi helal olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA