Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

İkinci yarıda akıl devreye girdi

Bu tür maçlar şampiyonluğa oynayan takımı inanılmaz havaya sokuyor. İlk yarıda mağlupsunuz, hemen hemen hiçbir gol pozisyonunuz yok, ceza alanına kadar iyisiniz, baskınız var ama kötü bir golle mağlupsunuz. İşte Galatasaray'ın ilk yarıdaki görüntüsü buydu. Ama ikinci yarı muhteşem diyemesek de çok ciddi bir geri dönüşle hem 3 puanı aldılar hem de her geçen hafta kendilerine güveni artırarak devam ediyorlar.
İlk yarıda Tolga kötü pas attı, top kapıldı ve Antalyaspor soldan yaptığı orta ile golü buldu. Aslında bu dakikadan sonra Galatasaray golü bulabilir mi diye beklerken az kalsın ikinci golü de Antalyaspor atıyordu. İlk yarıda G.Saray şuursuzca bir baskı koydu. Ama inanın bana bir tek pozisyon bile üretmedi.
İkinci yarı ise çok daha akıllı, çok daha sabırlı oynadılar. Üstelik Sneijder de sakatlanmış çıkmış, yerine Podolski girmişti. Bu tür maçlarda fizik gücü çok önemli. Antalya fizik olarak 60 dakikalık bir takım. Nitekim önce Selçuk'un alıştığımız klasik süper frikik gollerinden biri geldi, ardından da sahneye Podolski çıktı.
Son 15 dakika Antalyaspor diye bir takım kalmadı. Bütün kontrol, bütün ofansif aksiyon Galatasaray'ın elindeydi ki Bruma soldan daldı, Podolski golü yaptı. Hemen akabinde de Sinan sağdan daldı, kaleciden dönen topu Podolski yine gol yaptı.
Galatasaray'ın avantajı şuydu, Eren Derdiyok durunca Podolski sahneye çıkabiliyor. Üstelik fiziği eksik, sakatlıktan yeni dönmüş Podolski.
Ama Galatasaray şunu hiçbir zaman unutmasın ki şampiyonluğa oynayan takımlar arasında rakibine en tuhaf, en kolay pozisyon veren takım da kendileri.
Gelelim hakem Özgür Yankaya'ya... Koskoca maçta 1 hatası var, o da belki de sonucu etkileyebilecek cinsten. İkinci yarıda Antalyaspor'un golünü faul diye iptal etti. Pozisyona baktığımızda Hakan Balta rakibin elini sırtında hissettiğinde kendini yere bırakıp faul istiyor. O sırada da Eto'o golü yapıyor. Kesinlikle ama kesinlikle faul değil. Ama Özgür Yankaya bu, ne zaman ne yapacağı belli olmuyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA