Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Advocaat’ın yaptığı kabul edilemez

Fenerbahçe'de teknik direktör Advocaat milli arada bir hafta ülkesine gitti. Takımda sıkıntılar büyükken Hollandalı hocanın bir hafta ülkesine gitmesini nasıl yorumluyorsunuz?
Advocaat tok satıcı. Yaşı gelmiş 65'e, kariyeri çok güçlü, iyi kötü de parası vardır. Fenerbahçe'ye gelmesinin yegane sebebi bence para. Masaya güçlü oturduğu için istediği parayı aldı ve Fenerbahçe de ona diğer tavizleri sundu. Türkiye'de yeni çalışmaya başlamış, takımı fazla tanımayan, üstelik takımı sorunlu olan bir hocanın böylesine 10 günlük tatillerde takımın başında olmaması futbolun temel ilkelerine kesinlikle aykırıdır.
Tamam, bazı milli futbolcular yok ama takımın geri kalanını anlayabilmek, çalıştırabilmek amacıyla bu 10 günlük tatil hem Advocaat hem de Fenerbahçe için çok faydalı olacaktı ki Advocaat kaçtı, ülkesine gitti. Asla kabul edilemez.

SAKATLIK ZARARINI TFF KARŞILAMALI...
Fenerbahçe'de Ozan Tufan devreyi kapattı. Sizce sarı-lacivertli takım Ozan'ı çok arar mı?
Ozan olmazsa olmaz bir futbolcu değil ama Fenerbahçe'de oynuyordu. Sürpriz goller atıyordu ve sürekli oynadığına göre de herhalde takım için çok faydalı bir oyuncu. Ozan Tufan'ın devreyi kapatmış olması tabii ki takım için bir kayıp. Bence Türk futbolunda şöyle bir karar alınmalı; eğer bir oyuncu milli takımda böylesine önemli bir sakatlık geçiriyorsa, örneğin Ozan Tufan gibi, yine misal olarak 2 ay oynayamayacaksa bu döneme ait alacağın sorumluluğu Fenerbahçe'ye değil Türkiye Futbol Federasyonuna ait olmalıdır. Bu TFF tarafından tanzim edilmesi gereken bir konudur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA