Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ne cehalet ne amatörlük!

Galatasaray, iki haftadır son dakikalarda üçer puan aldı. Bu Galatasaray'ın şansı mı, yoksa kötü oyunu neticesinde son dakikalara taşınan beraberlikler mi, bunu Tudor'un çok iyi araştırması lazım. Mesela ilk yarı mükemmel bir Galatasaray vardı. Daha ilk dakikada yenik duruma düşmelerine rağmen, ilerleyen dakikalarda önce beraberliği ve devrenin son anlarında da Podolski'nin o kendine özgü muhteşem vuruşuyla galibiyeti bulmaları çok önemliydi.
Gerçekten ilk yarıdaki Galatasaray'ın coşkusunu, presini, rakibin kafasını kaldırmasına izin vermeyişini kutlamak lazım. Özellikle Rodrigues, sol tarafı çok iyi kullandı.
Rakip Gençlerbirliği, topu ve oyunu kontrol edemedi. İlk saniyede attıkları gol dışında hücuma çıkamadılar.
Ama ikinci yarıda anlamsız bir Galatasaray izledik. Adeta durdular.
Rakibin gelmesine izin verdiler. Ve bu arada da amatör futbol sahalarında ender rastlanan olaylara şahit olduk. Hem de bir dakika arayla...
Galatasaray, bugüne kadar yan ve duran toplardan komik goller yiyen bir takımdı, dün gece ise daha da komiği yaşandı. Yan toplarda Galatasaray defans oyuncuları, bir dakika arayla iki kez elle oynayıp penaltıya sebebiyet verdiler.
İlkinde Chedjou, yüksek topta elini sokuverdi.
Tabii ki penaltı. Serdar Gürler, penaltıyı kaçırdı.
Ya da diğer bir deyişle Muslera, köşeden çıkardı.
Top döndü, korner oldu. Bu sefer bu duran topta da çok gariptir, Tolga Ciğerci elini kaldırdı. O da penaltı yaptı. Cehalet desen değil, amatörlük desen hiç değil, dangalaklık desem o da değil...
Peki nedir bu?
Galip oynayan bir takımın art arda iki penaltıya hem de yüksek toplarda elle oynayarak sebep olmalarına anlam verebilmek futbol mantığını çok zorluyor. İkinci penaltı gol oldu. Bu dakikadan sonra Galatasaray önce moral olarak bozuldu.
Tam panik anları başlamıştı ki Podolski'nin arka arkaya kaçırdığı iki gol var.
Maç artık bitti bitecek derken bu sefer sahneye Selçuk çıktı. Frikik zaten Selçuk'un işi...
Çok maç kurtardı. Tıpkı dün geceki gibi. Çok iyi vurdu ve Galatasaray'a 3 puanı getirdi. Hakem Fırat Aydınus, Galatasaray aleyhine iki penaltıyı mükemmel gördü. Maç genelinde de mükemmele yakındı. Ama Galatasaray lehine verdiği penaltıda kararın doğru olduğunu düşünmüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA