Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Galatasaray’da transfer Özbek’e bırakılamaz

Galatasaray, Bruma için Tottenham ile 15 milyon Euro'ya anlaştı iddiaları var. Bruma'yı satmak doğru mu? Ayrıca Sneijder'in de gitmesi gündemde. Galatasaray'da bir kadro revizyonu olmalı mı?
Podolski zaten gitti, Bruma'yı satarlar, Sneijder de ayrılırsa ve takıma gerekli takviyeler yapılmazsa, Galatasaray, gelecek sezon ligde ilk 5'e bile giremez. Şimdi diyebilirler ki "Bruma'dan gelecek parayla transfer yapabiliriz." Ama bu transferleri futbolun f'sinden anlamayan Başkan Dursun Özbek ve yancıları yapacaksa, hiç yapmasınlar daha iyi... Onların yaptıkları transferleri gördük. Hiçbiri Galatasaray'ın oyuncusu değil. Eğer transferi teknik direktör İgor Tudor'a bırakacaklarsa daha büyük hata yaparlar. Tudor da kendi menajeri ve kendi menajerine yakın menajerler vasıtasıyla Hırvat ağırlıklı futbolculara milyonlarca Euro ödetecek. Bruma'yı satmak, Sneijder'i satmak ve yerlerine onlar ayarında etkili oyuncular koyamamak, bir anlamda küçülmek, sıradanlaşmak ve köy takımına dönüşmek olacaktır. Galatasaray'da transfer Dursun Özbek ya da yancılarına bırakılmayacak kadar önemli bir olaydır. Şimdiye kadar transferde sınıfta kaldılar.

DERBİYİ KAYBEDENİN CANI ÇOK YANAR
F
enerbahçe derbisinin kaybedilmesi durumunda hem teknik direktör İgor Tudor hem de camiadan sürekli istifa çağrısı yapılan başkan Dursun Özbek'in durumu ne olur?
Galatasaray derbiyi kaybettiğinde dört şeyi birden kaybeder.
1- Lig üçüncülüğünü kaybederler.
2- Kendi evinde ve seyircisi önünde kaybettikleri için büyük prestij yitirirler.
3- Karizmatik boylu poslu Tudor, sıradan, iri yarı bir eski futbolcuya dönüşüverir.
4- Zaten taraftarın hiç sevip saymadığı Dursun Özbek sokağa çıkmakta çok zorlanabilir. Acı olan şu, koskoca Galatasaray ve Fenerbahçe ligin bitmesine 1.5 ay kala üçüncülük mücadelesi verirken, atı alanlar çoktan Üsküdar'ı geçmişler bile.
Merkez Hakem Kurulu, Galatasaray- Fenerbahçe maçı için sizce hangi hakeme görev verir?
Her hakem teknik anlamda defolu. Kimi verirseniz verin takımlardan biri, geçmiş maçlarda yaşanan hatalarından dolayı o hakeme reaksiyon gösterecek. Sonuçta şu anda Türkiye liginde formu ve başarısıyla öne çıkmış tek hakem yok.

Pazar günkü derbiden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Derbiler yüzyıllık futbol tarihine baktığımızda üç sonuca da açıktır. Üstelik takımların form durumu, kaliteleri ve puantajdaki yerlerine baktığımızda 3 skorun da birbirine yakın olduğu bir maç. Ama bildiğim tek şey maçı kazanan ligi üçüncü tamamlar. Maçı kaybeden ise camia anlamında çok önemli problemlerle boğuşmak zorunda kalır.

BEŞİKTAŞ'IN SORUNU GOL ATMAK DEĞİL...
B
eşiktaş'ın Lyon'u İstanbul'da geçme şansını nasıl görüyorsunuz?
Beşiktaş kendi Avrupa tarihinin en önemli maçına çıkacak. Turu geçtikleri an yarı final oynayacaklar ve şayet Manchester United yarı finale çıkar da onunla eşleşmezlerse final şansları en az yüzde 50 olacak. Beşiktaş, Lyon'da dramatik bir yenilgi aldı. Maç pekala Beşiktaş'ın galibiyetiyle bitecekken 1 dakika aralıkla yedikleri gollerle mağlup duruma düştüler. Ama inanın bana İstanbul'daki maç çok ama çok zor geçecek. Lyon o gece iyi oynamadı. Ama iyi bir takım. Önemli ofans silahları var. Beşiktaş kesinlikle gol atar. Ama sorun Beşiktaş'ın gol atması değil, gol yememesi. Mesela 1-0 Beşiktaş'ın galibiyeti tur için yeterli görünse de Lyon'un gol atma ihtimali, gol atmama ihtimalinden daha yüksek.
Bence bu maçın en önemli anahtarı sabır. Golü bulayım diye paldır-küldür saldırmak, defans güvenliğini ihmal etmek ve rakip Lyon'un etkili silahlarına karşı agresif önlemler almamak Beşiktaş için intihar olur.

Lyon-Beşiktaş maçındaki olayları Fransız kulübü Beşiktaş'a yıkmaya çalıştı. Başkan Aulas, "İstanbul'daki maç seyircisiz oynansın" dedi. Ayrıca taraftarlarını da getirmeyeceklerini açıkladılar. Bu tavrı nasıl buluyorsunuz?
Lyon Başkanı Aulas tam bir Fransız kaşarı. Kurnazlık yapıp da Lyon'da yaşanan olayları Beşiktaş taraftarına fatura etmeye kalkmasın. Beşiktaş kulübünün sorumlu olduğu yegane alan, kendileri için ayrılmış yüzde 5'lik alandır. Diğer alanlarda, Beşiktaş forması giymiş çifte vatandaşların çıkarttığı olaylardan Beşiktaş sorumlu değildir. Bu biletleri Lyon sattı, sorumluluk da onlara ait.

HERKESİN KARARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ
Referandum için siz en başından beri evet dediniz.. Seçim bitti sonuçlar belli oldu. Halk "Evet" dedi. Ne diyeceksiniz?
Herkesin kararına saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kimse ötekileştirilmemeli ve bu sonuç toplumsal ve sosyal bir bölünmeye sebebiyet vermemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA