Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Skor adaletli, sonuç dramatik

Küme düşme hattında bu hafta herkes birbirleriyle oynarken Konyaspor, Beşiktaş karşısına çıktı. Bir puan bile çok önemliydi Konyaspor için. Ancak Şampiyonlar Ligi mücadelesi veren Beşiktaş, sadece 3 puana konsantre olmuştu. Karşılaşmanın ilk 30 dakikasında iki takım da risk almadı. Rölantide oynandı diyebiliriz. Maçın iyi oyuncularından Ali Turan'ın nefis pasında Hasan Kabze net bir pozisyonu gol çeviremedi bu bölümde. İlk yarının son 15 dakikasında ise bu kez Beşiktaş rakibinin üzerine gitti. 2-3 önemli de pozisyon buldular ama Konyaspor kalecisi İtandje müthiş çıkardı. İkinci yarı başladığında 45-65. dakikalar arasında Konyaspor maçta üstünlüğü ele aldı. Üst üste pozisyonlar buldular. Bu kez de Beşiktaş'ın kalecisi Tolga geçit vermedi. Buna Gekas'ın beceriksizliği de eklenince Beşiktaş geriye düşmedi. 65'ten sonra Gökhan-
Motta değişikliği maçın rengini değiştirdi. Beşiktaş hemen toparladı. Tekrar oyun üstünlüğünü aldı ve hazırlanışı şahane bir gol attı. Kalitesinin altında oynayan Oğuzhan, olması gereken yerde olup golü yaptı. Golden sonra Bilic hemen 1-0'ı korumak için Necip'i oyuna aldı ve orta saha direncini artırdı. Ancak hücum gücünü azalttı. Almeida'yı çıkarmaması gerekiyordu. 1-0'ı korumak isterseniz bunu Mustafa ile yapamazsınız. Bilic elinden gelse bir stoper daha sokacaktı oyuna. Savunmayı detaylarla halletmeniz gerekir. Almeida oynasaydı Beşiktaş golü yemezdi. O topu Konyasporlu oyuncunun indirmesine izin vermezdi. Oyun olarak bakarsak adaletli bir skor oldu ama golün son dakikada yenmesi tabi dramatikti. Konyaspor'un golünden sonra Jones'un penaltı pozisyonunda maç 1-0 Konya üstünlüğü ile devam etseydi hakem penaltıyı verirdi. Beşiktaş 1-0 önde ve dakika 90+2 olduğu için vermedi. Bence penaltıydı.
Bilic 1-0'dan sonra orta saha direncini artırdı ama hücum gücünü azalttı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA