Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Skor sakın kimseyi aldatmasın (!)

Fenerbahçe ilk 10 dakikasından sonra oyunun tamamen hakimiydi. Birkaç cılız Mersin atağı dışında pozisyon bulamadı. 7-8 pozisyon buldu Fenerbahçe, 5-0, 5-1 kazansa şaşırtmazdı. Hücum aksiyonlarının çoğu pozisyonla sonuçlandı. Mersin'i kötü oynatan biraz da Fenerbahçe'nin oyunu oldu. Nihat'ın yerine Mihaylov kaleye geçmek zorunda olduğu için sadece Mitrovic kenara geldi.
Orta saha aynıydı.
Emre ve Kuyt'ın da katkısıyla Fenerbahçe orta sahası rakiplerini çok zorladı. Bence kaleci Mihaylov mükemmele yakındı, 4 tane net gol pozisyonu kurtardı. Kadıköy'de bundan daha iyi oynayamazsın.
En az 3-4 tane Sow'un, Kuyt'ın pozisyonları vardı. Aslında Mersin savunmacıları için çok kötü bir gün oldu, her pozisyonda geçildiler. Beklerden Caner 10-15 kez gidip geldi, bindirmelerini de sonuçlandırdı. Maçı kendi adına kolaylaştıran Fenerbahçe'ydi diyebiliriz. Müthiş hücumlar yapıtılar. Emenike'nin şu kötü form durumunda Alper Potuk'un olması kesinlikle avantaj. Rakibi zorluyor, öne doğru gidiyor, faul alıyor. Alper topla kat ederken Mersinliler çekilmek zorunda da kaldılar, ondan çekindiler. Bu da Fenerbahçe için bir avantaj sağladı.
Kuyt son haftalarda kendi performansının en iyisiydi.
Şöyle bir bakıyoruz. Topal iyi oynadı mı, oynadı.
Caner ile Gökhan iyiydi, Kuyt iyiydi, Sow etkiliydi.
Takımın yüzde 60'ı, 70'i çok iyi oynanıyordu.
Fenerbahçe'nin iç saha performansı, son iç saha maçını da kazanırsa İsmail Kartal başarılı diyebiliriz.
Özellikle Egemen'in dönüşü çok önemliydi. Aslında Fenerbahçe'nin hemen hemen ideal 11'i bu gözüküyor. Alves ile Egemen ideal ikilisiydi Fenerbahçe'nin stoperde. Emenike'nin formsuzluğundan ötürü Alper gibi gözüküyordu. Emre var. Bence bu maçtaki fark Mersin'in yetersizliğinden çok Fenerbahçe'nin üstünlüğünden kaynaklandı. Stoperleri 10-12 yıldır üst düzey liglerde oynayan oyuncular. Mehmet Topal da aynı şekilde… Fenerbahçe adına kötü olan sadece 12-13 bin kişiye oynamasıydı maalesef. Azalan seyirciye karşın 30 maçtır iç sahada kaybetmemesi çok önemli Fenerbahçe'nin. Gerçekten 5,6 fark olabilecek bir maç. Mersin puansız ayrılıyor ama ucuz atlattı. Skor aldatmasın! Son olarak şunu eklemek istiyorum, zeminler eskiden çok kötüydü. 80'lerde sahalar çamur gibiydi. Eskiden top mu vardı diyenler oluyordu, o sahalarda kendini nasıl gösterecektin? Maradona olsan ne yazar! Bugünkü kötü zemini görünce onu anımsadım ama bugün zemin yüzünden kaçan gol de olmadı.

'Sen dur' demeliydi
Penaltı için F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal şunu yapıp hiç uzatmayacak. Eğer Emre yorgunum atmak istemiyorum demediyse İsmail hoca müdahale edecek, Diego'ya ıslığı çalıp 'sen gel' diyecek. Müdahale etmeliydi. Ankaraspor maçında Kezman ile Alex'in pozisyonu gibiydi. Ben eğer pozisyon gol olsaydı da bunları birebir yazacaktım.

Penaltı kararları yanlıştı
Hakemler ligdeki kolay maçları çok kötü yönetiyor. Zor bir maç değildi bu, Bülent Yıldırım ve ekibi kendi zorlaştırdı. 52'de Moussa Sow'un pozisyonu bence penaltı ve Efe'ye ikinci sarı karttan çıkmalıydı. Diego'nun pozisyonunda da bence kendisini atıyor. Bence sarı kart da almalıydı. Burada mesafe varken kendini bıraktı. Penaltı kesinlikle yanlış karar. Kolay maçlarda ucuz hatalar yapılıyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA