Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Emenike'den kurtuldu...

Bugün güçlü bir Fenerbahçe izledik ama sadece efektif ve pozitif bir oyunun dışında fiziksel olarak da bunu gördük. Ligin dördüncüsüyle, iz bırakmış bir takımla oynuyorsunuz ve hep ayaktasınız. Fenerbahçe'de bir form sıçraması vardı ama esas fark yaratan faktör başkaydı. Büyük takımlar "bu maç zor" denilen maçlarda daha çok mücadele eder ve oyunu kolaya çevirir. Konya taş gibi takım, gitti Galatasaray 5-0 kazandı. Başakşehir oynayan bir takım. Şimdi deplasmana geldi ama karşılarında mental açıdan yüksek, oynatmayan bir rakip buldu.
Kahvede, arabada, takside konuşurlarken Fenerbahçe'nin işi zor deniyordu. Bu büyük takımın oyuncuları için artıya döner.
Eğer Fenerbahçe daha kaliteliyken bir de rakip kadar konsantrasyon sağlarsa fark ortaya çıkıyor.
Fenerbahçe'nin problemi çözebilecek oyuncuları var. Fizik gücün iyiyse özellikle savunmada artı olarak dönüyor bu motivasyon. Fenerbahçe takımı dışarıdaki insanların gördüğü gibi gördü Başakşehir maçını… Baktığımızda Başakşehir'in kanatları oyuncu kovalamaktan bıktılar. Caner ve Gökhan'la rakibi bezdirdiler. Fenerbahçe beklerini o kadar iyi çıkarıyor ki 3-5-2'yi adeta tersten oynuyor. Alper Potuk'un gelişi de Caner Erkin'in de çıkışları arttı. Kuyt, Gökhan'a inanılmaz yardımcı oluyor. Alper 90'da Caner'in kademesine girdi. Bekir'le Egemen çok tecrübeli isimler, mükemmele yakın oynadılar.
Kuyt bu takımın savunma liderliğini yapıyor. Kuyt'ın önderliğinde başlayan hücum presi savunmayı da çıkartıyor. Öyle bir basıyor ki ya alıyor ya da rakibi oyalıyor. Bu kovalamayı Alper de yapınca takım halinde önde baskı fırsatı doğuyor.
Fenerbahçe'nin ilk 12-13 haftasını hatırlayın, takım kendini geriye atıyordu, gitmiyordu.
Hoca da diri ve atletik isimlerle devam etmek istedi bu pres gelince.
Fenerbahçe'de defans savunma oyuncularıyla değil, hücum oyuncularıyla yapılmaya başlandı. Desteği görünce defans oyuncuları da hücuma katılmaya başladı.
Caner'in pozisyonu var, Gökhan Gönül'ün pozisyonu var. Sow, Emenike oynadığı zaman bunu kaldıramıyor takım. Önünde Emenike oynarsa Gökhan böyle yürekli oynayamaz.
Ben de bek oynasam Fenerbahçe'de rahat rahat giderim. Alper, Kuyt açığımı kapatır diye düşünürüm. Emenike'nin sakatlığıyla Fenerbahçe adeta Emenike'den iki maçtır kurtuldu, Alper ortaya çıktı... Caner'i de nefeslendirdi...
Başakşehirspor kazanıyordu ama bocalayarak geliyordu.
İlk golde Uğur kornerde ok gibi çıksa o pozisyon ofsayt olurdu.
Onun hatası var ama onların ritminin bozulmasında esas pay sahibi Fenerbahçe oldu.
Fenerbahçe daha üretken olabilir mi, olabilir. Gökhan'ı alıcı gözle izlesek, kamerayı ona sabitlesek gerçekten inanılmaz oynuyor.
İçeri giriyor, pozisyon üretiyor.
Övgüler yağdırmayı hak eden bir takım vardı.


DEVRE ARASI DEZAVANTAJ

İsmail Kartal takımı için önemli çalışmalar yapmış. Kartal doğruyu yavaş yavaş buldu. Alper daha iyiymiş Emenike'den dedi, doğru takımı bulunca bu ekibi bir arada tuttu. Kadlec'i denedi, baktı olmuyor Egemen ve Bekir'le devam etti. Takım form tutmuş, geç form tutmuş olmaları ve devre arasına giriliyor olması bu açıdan onlara dezavantaj. Devam etseler daha da iyiye gidebilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA