Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Rakipler için kabus!

F.bahçe devre arasından sonra acaba ritmini kaybeder mi diye kafalarda soru işareti vardı. Ciddi oynayarak, 20-25 dakikalık vasat oyun hariç çok iyi oynayıp önemli bir galibiyet aldı. Fenerbahçe iyi başladı maça... 11 dakikada 5-6 korner kullandı.
Gole gelirsek; o mesafeden üst iç vurmanız lazım. Kuyt, ayağının tam içiyle vurdu, ayağının içiyle bu kadar sert vurabilmek zor. O dakikalarda kenardan merkeze doğru gelmişti. Golün başlangıcı da önemli. Emenike biraz daha inebilirdi.
Meireles son anda dürttü.
Emenike doğru yere verdi aslında. Golden sonra Fenerbahçe'nin 2. bölgedeki kalabalık duruşu, ilk yarıda yetenekli Kasımpaşa'ya pozisyon vermedi.
Aslında Kuyt'ın attığı goller diziliş golleri değil. O kadar disiplinli oyuncu ki.. Kuyt hep ölü yerlerden çıkıyor. Arka direkte, ön direkte, ceza yayı üzerinden her yerden pozisyona girebiliyor. Yetenek Kuyt'tır... Sağ tarafta oynarken santrfor arkasından gol atabilmektir. Kasımpaşa da yetenekli ama hedefsiz bir takım.
İnce hareketlerle maç yapsalar Babel, Kuyt'ı 5-0 yener...Ama önemli olan yeteneği icraata dökmektir. Fenerbahçe'nin hiç kimsede olmayan bir özelliği var... Öyle iki tane beki var ki, bek mi, forvet mi santrafor mu ne oldukları belli değil! Rakip takımlar için bela bir bekleri var... Rakip için böyle beklerle oynamak hiç kolay değil. Rakip olarak sürekli kovalamak zorundasınız.
Her türlü özellikleri var.. Rakiplerine hükmediyorlar. "Ben sizi değil, siz beni tutacaksınız" diyorlar...
Bu bekleri kullanabilecek önemli oyuncuları da yoktu Fenerbahçe'nin.
Emre, Mehmet Topal ve Sow gibi... Başlarken 3 tane, Meireles'in de çıkmasıyla ilk 11'de 4 oyuncun yok. Buna rağmen Fenerbahçe yüksek konsantrasyon ve taktiksel tecrübeyle galibiyete uzandı.

F.BAHÇ E'NİN 3 AVANTAJI

Ligimizde çok yüksek tempolu oynayan takım yok. Diğer takımların handikapları ekonomik oynayamıyorlar.
Fenerbahçe'nin pas kültürü var mı? Var... Skor olarak öndesin, pas yaparken sürpriz oyuncularla atak yapabiliyor mu? Yapıyor... Pas yaparken sürpriz oyuncularla gol atabiliyor mu? Atıyor... Bu özellikler Fenerbahçe için çok büyük bir avantaj...Kasımpaşa tehlikeli takım, jübile maçı izliyormuş gibi görünse de golü bulabiliyor.
Hünerli oyuncuları var. Ancak hedefleri yok ve pek hesap sorulan bir takım değil. Sarıyer tarzı bir takım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA