Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yorulan boksör düştü

İlk 5 rauntta Galatasaray'ı yordu Trabzon... Bir de sayı aldı. 5-10 arası ise Galatasaray, Mike Tyson gibiydi... Vurdu, vurdu, indiremedi.

Öncelikle iki tane iyi takımın büyük bir mücadelesini izledik. Üçe böleceğim maçı...
İlk 40 dakika, Trabzon'un biraz daha iyi oynadığı dönem. 40 ila 67 arasında sanki Türk Telekom Arena'da oynanan bir maç...
Yaslaya yaslaya altıpasa kadar soktular Trabzon'u. Oyunun son bölümünde fizik olarak düşen Galatasaray'a karşı öne iki diri oyuncu sokan Yanal, maçı Trabzon'a çevirdi.
2-1'den sonra kontralarla Trabzon, kornerlerle Galatasaray tehlike yarattı ama bundan karlı çıkan Trabzonspor oldu.
İki tane sakatlık geçirdi Galatasaray...
Birisi ilk yarıda Hamit, ikinci yarıda ise Burak... Eğer Yasin'in bir problemi yoksa değişikliği erken yaptı Hamza hoca. Efor sarf ettiği için kramplar giren oyuncuları değiştirme hakkı kalmamış oldu.
Galatasaray son bölümü kalpten oynadı, vücut olarak değil.
Ekonomik oynayamadılar skordan ve değişiklik hakkı kalmadığından dolayı... Hem statta hem ekran başındaki kimse Pandev, Umut ve Emre'nin nerede oynadığını belirtemez.
Bir sağda, bir solda... Sistem kalmadı. Bir de rakip Trabzonspor, önemli oyuncuları var. Sonuçta bu maçtan önce alınacak her skoru normal sayıyordum, Trabzon kazandı. Enteresandır, iki takım pres yaptığı bölümlerde üstün oynadılar. İlk 40 dakika Trabzon korkunç pres yaptı. Erkan, Özer, Deniz ve Mehmet Ekici. Bunlardan ikisi güçlü oyuncular sayılmaz.
Cardozo ise bu oyunun ideal oyuncusu değildi.
Yine de yaptıkları güçlü pres Galatasaray'ı yıprattı.
Bu yıpranma son bölümde ortaya çıktı.
İkinci yarıda Galatasaray, daha da korkunç şiddette bir presle başladı. Trabzonlu oyuncular resmen 1-9'a döndü. Trabzonsporluları ceza sahasına soktular. Bu oyunu 27 dakika oynamak kolay gözükebilir belki ama önce pres yorgunluğu, sonra ekstra efor harcamak insanın nabzını yükseltir. Hem Galatasaray hem Trabzonspor 1-1'e razı olmadı. İlk 5 rauntta Galatasaray'ı yordu Trabzon. Bir de sayı aldı. 5-10 arası Mike Tyson gibiydi. Vurdu, vurdu, indiremedi. 10'a kadar daha çok yorulan Galatasaray, kendini tazeleyemedi sakatlıklardan.
Oyunun sonunda Trabzon ayakta kaldı.
Yorulan boksör ise düştü.
Bu virajı Galatasaray dönebilse düzlüğe çıkacaktı.
Öyle bir virajı sağlıklı geçemedi ki Galatasaray, büyük bir avantaj yitirdi.
Ligin zirvesinde puan kayıpları devam edecektir.
Beşiktaş son 2 maçta gol atmamış şekilde çıkmıştı Kasımpaşa maçına, bugüne lider giriyor.
Gol nasıl oldu? Chedjou faul yapıyor ama Trabzon'un erken başlamasını engellemek aklına gelmiyor. Bu mental yorgunluktur.
Peki golü kim atıyor? Savunmanın önünde oynayan Medjani... Yorgunluk, dalgınlığı getirdi. Daha da önemlisi sinir de getirdi.
Tabii maç 2-1, son dakikalar...
Hakem Ali Palabıyık sakin davrandı, doğru analiz etti ve maçı çok iyi yönetti.
Sadece Chedjou'yu ikinci sarıdan atabilirdi.
İngilizcesi de iyi herhalde, oyuncularla iletişimi iyi. İyi koşuyor, oyuncularla arasındaki mesafeyi koruyabiliyor. Geleceğin iyi hakemlerinden olabilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA