Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Emenike doğru hamle

Fenerbahçe, Kadıköy'de üç takımla çok kritik maç yaptı ve bu maçları 1-0'lık skorlarla kazandı. Öncelikle bu büyük bir beceri.. Öyle maç oynuyorsunuz ki kaybederseniz rakibinize, Galatasaray'a karşı kaybedeceksiniz. Kaybederseniz yine Beşiktaş'a kaybedeceksiniz. 'Bursa'nın son yarım saatleri iyi değildir' diyorduk ama dün maçın sonlarında çok etkili oynadı. Fenerbahçe ikinci yarıya iyi başladı. 15- 20 dakika iyi oynadı.. 60'dan sonra üstün oynayan, gol arayan bir Bursaspor vardı... Konuk ekip sanki 2-0 öndeymiş gibi kontrataktan golü yedi.. Uzun bir topta Harun ve Sow birlikte çıktı, Webo da golünü attı...
İsmail Kartal'ın Webo tercihinin ne kadar doğru olduğunu dün de gördük..
Fenerbahçe'nin 4 hücum oyuncusu var.. Webo tahtaya yazılacak ilk isimdir... En sonunda sezonu ikinci yarının ortalarından itibaren İsmail Kartal, Webo tercihini yaparak başarılı oldu.. Beklendiği gibi maçta fazla pozisyon olmadı. Temposu yüksek, sert maç oldu. İki takımın da kazanabileceği bir mücadeleydi... Bursaspor da canlı bir takım, ikinci yarı antrenörlerin satrancı şekilde geçti..
Şenol hoca, F.Bahçe'nin iki silahı Gökhan ve Caner'e önlem aldı.. Gökhan'ın önüne çok çabuk bir oyuncu olan Emre'yi koyup etkinliğini götürdü.. F.Bahçe devrede Caner'i daha önde kullanmak adına Hasan Ali'yi oyuna soktu.. Güneş ikinci bir hamle yaptı ve Volkan'ı sola alıp Emre'yi sağa kaydırdı.. İki tane atletik oyuncuyla karşılık verdi. Bunlar hep basketbol hamleleri... Emenike'yi çıkarmakla İsmail Hoca doğru iş yaptı.. Caner'i ileriye atıp Emenike'nin etkisizliğini ortadan kaldırdı.
Fenerbahçe set oyununu oynayan bir takım fakat dün Bursaspor'a ayak uydurmaya çalıştı.. Hızlı oynamaya çalışıp çok pas hatası yaptılar. Kartal'ın yaptığı hamle bence maçı da kurtardı.. Emenike'yi çıkarıp daha diri ve daha az top kaybeden bir takım ortaya çıkardı.. Fenerbahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Bursa maçlarında hep 80'lerden sonra gol atıyor ama önemli olan 80'lere kadar geriye düşmüyor.. Üç maçı da klasik bir oyun tarzı ve Webo'nun çok olumlu katkısıyla kazanıp zirveye çıktı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA