Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şampiyonluk deplasmandan geçer

Fenerbahçe'nin en önemli artısı tehlikeli maçlarda sıfırı cebinde oynayabiliyor ve gol yemiyor. Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçları (Balıkesir, Erciyes, Kasımpaşa) kolay, ancak deplasmanların hepsi (Eskişehir, Sivas, Mersin, Başakşehir) zor geçecek… Artık psikolojik savaşlar başladı. Bir anda lider oluyorsunuz ama attığınız bir golden önce ikinci veya üçüncüsünüz.. Artık basketbol koçlarının devreye gireceği son 7 haftaya girdik. Bundan sonra Pazartesi günleri oynamak bir avantaj değil, oynayana baskı getirir. Çünkü çok kritik haftalara giriyoruz. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray... Üçünün de amacı tek; şampiyonluk. Federasyonun maç tarihlerinde oldukça dikkatli davranması gerekiyor. Artık fikstürler de belli. Takımlar da itiraz edeceklerse şimdiden itiraz etsinler. Fenerbahçe'nin 7 maçtan 3 maçı içeride. Bu 3 maçı da kazanacak gibi görünüyor. Fenerbahçe, küçük de olsa bir avantaj yakaladı. 3 büyüklerin deplasman maçları hep zor geçecektir. Deplasman maçları şampiyonlukta belirleyici olacaktır.

F.BAHÇE 59
Eskişehir (D)
Balıkesir
Sivas (D)
Erciyes
Mersin İY (D)
Başakşehir (D)
Kasımpaşa

BEŞİKTAŞ 58
Karabük
Trabzon (D)
G.Antep
Akhisar (D)
Konya
G.Saray (D)
G.Birliği

G.SARAY 58
G.Antep
Akhisar (D)
Konya
Mersin İY (D)
G.Birliği
Beşiktaş
Ç.Rize (D)

YENİLİK VAKTİ ÇOKTAN GELDİ

Sow, sezon başındaki göbekli, hımbıl halinden kurtuldu ama aklımıza sadece Çaykur Rizespor maçındaki performansı geliyorsa kalitesinin altında olduğunu söyleyebiliriz. Ama Webo geldiğinde daha rahat oynadığı gerçek. Performansı artıyor. Fenerbahçe'nin gelecek sezonda yeniden yapılanmaya gitmesi lazım. Takım artık çok yaşlandı. Alper daha iyi olabilir, benim beklentilerimin altında kaldı. Daha fazla oynaması ve olgunlaşması lazım.

İSMAİL KARTAL SINIFI GEÇMİŞTİR

Türkiye'nin en hızlı giden iki takımından biri Beşiktaş diğeri Bursaspor. İsmail Kartal genel anlamda sınıfı geçti. Kartal'ın talip olduğu 3 kupa vardı. Süper Kupa'yı kazandı. Türkiye Kupası'nda yarı finalde. Ligde de zirvede. Emenike olayında eleştirebilirsiniz çünkü Emenike'yi kaybetmeyeyim diye çok forma verdi ama sonunda Webo'yu oynatmaya başladı. Fenerbahçe'nin santrforu artık Webo'dur… Şenol hocanın ifadeleri sadece Kadıköy'le ilgili değil. Genel durumdan yakınıyor olarak anladım ben. Rıza hoca olsun, Şenol Güneş olsun bu tür açıklamaları daha önce yaptı. Fenerbahçe'nin yediği golün ofsayt olmama ihtimali ofsayt olma ihtimalinden fazla. Belluschi'nin pozisyonu bana gol gibi geldi.

3 BÜYÜKTE DE İŞ YAPAR

Bursasporlu Fernandao'yu beğeniyorum. Hem iç saha maçlarında hem de deplasmanlarda çok etkili oynuyor.. Fiziği çok iyi, kontratak futboluna da yatkın… Fernandao'nun baskılı bir takımda oynayabildiğini düşünebiliyor musun? Fernandao, 3 büyüklerin hangisinde oynarsa oynasın iş yapar. Çok gezgin bir oyuncu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA