Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Hücumcuların zaferi

Hücum futbolu oynayan Beşiktaş'la emniyetli oynayan Fenerbahçe'nin yarışı demiştiniz... Yarışı Beşiktaş kazandı. Beşiktaş'a şampiyonluğu neler getirdi?
Beşiktaş'a şampiyonluğu hücum futbolu getirdi. Hücum futbolu, kulağa hoş geliyor ama önemli olan uygulama.. Burada hücum futbolunun açılımı önemli... Savunma oyuncusuyla hücum yapmak mı, hücum oyuncusuyla savunma yapmak mı? Savunma oyuncusuna hücumu öğretmek çok kolay değildir. Biraz melekelerini geliştirebilirsin. Hücum oyuncusuna ise savunmayı öğretebilirsin ve geliştirebilirsin. En azından birebir korakor mücadele ederek rakip oyuncuyla olmasa da pozisyon bilgisini geliştirerek alanını savunmayı öğretirsin. Tabii bunu bireysel değil, takım halinde yapmak şartıyla... (Fatih Terim'in yıllar önce söylediği gibi) Beşiktaş, Oğuzhan'ıyla, Sosa'sıyla, öndeki üçlüsüyle, yetmedi Atiba'sıyla zaman zaman çıkan bekleriyle zaten hücumcu oyuncularla oynuyordu. Yaptığı tek şey bu ofansif oyuncuların Gomez'le Marcelo arasındaki mesafeyi daraltmaktı.
Şenol Güneş, Trabzonspor'da Colman ve Selçuk'la oynarken, Bursa'da Belluschi ve Ozan'la oynayarak Beşiktaş'ta ise Atiba ve Oğuzhan'la oynayarak savunma önündeki ikiliyi hücum yönü güçlü oyunculardan kurmayı tercih etti. Tabii ki burada en önemli etken üç yıla yakın dışarıda oynamayı alışkanlık haline getirip dezavantajı avantaja çevirmeleriydi. Bu alışkanlık, gelecek dönemler için de çok büyük bir avantaj.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA