Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Dezavantajlarımız

1- Yukarıda sıraladığımız olumlu yönlerimizin yanında başımıza ciddi dert açabilecek problemlerimiz var. Evet, çok maç kazandık. Evet, duran toplardan sonucu etkileyici goller attık ama en büyük silahımız, bu yukarıda anlattıklarım olmamalı. Hücum opsiyonlarımız çeşitlilik kazanmalı. Tabii ki daha fazla şut atmalıyız ki bu tip oyuncularımız var. Korumaya gelince, genelde tek farklı kazandık. Kaleci Volkan Babacan çok başarılı maçlar çıkardı. Korurken ikiye, üçe, dörde gidemedik. Yani öndeyken ceza sahası civarına yaslandığımızda kontratakları başarılı yapamadık ki, bu büyük silahtır önde oynarken. (Zaten artık dünya futbolunda Avrupa ve Dünya şampiyonu olmuş İspanya, kulüp takımları Bayern ve Barcelona dışında her skorda topa sahip olan başka takım yok. Bu turnuvada da geriye düşen takım daha fazla topa sahip olacak.)
2- İkin ci eksiğimiz kontrataklarda şu ana kadar başlarılı değildik. Öndeyken ikinci bölgede de pasla bekleyebilmeliyiz, bizim ceza sahamıza rakipleri sokmamamız lazım. Evet, bekledik, doğru durduk, kalecimiz çok iyi oynadı koruduk ama bu kez ceza sahası civarına çok yaslanırsak rakiplerde meziyetli oyuncular var. 2'ye 1 oynayabilen, çalım atabilen oyuncular var. Bu yüzden ana felsefemiz olan ikinci bölge takımı olmamızı korumamız lazım her skorda. Örnek: İsveç hazırlık maçında 1-0 öndeyken İsveç'in ceza sahamızda 20 dakika boyunca pozisyon bulması.
Slovenya maçında öne geçtikten sonra Burak'ın golünden sonra 20-25 dakika pozisyonlu baskı bizim haritamız olmalı. Biz hücum oyuncularıyla iyi takım olma yolunda hızla ilerliyoruz. 2018'de daha da iyi olacağımıza inanıyorum ancak hücum oyuncularıyla savunmayı önde yaparak doğru uygularsınız. Kendi ceza sahamız civarında hücum oyuncularıyla defans yapmak başımıza bela açar iyi takımlara karşı. Bu takım önde baskı yapabilecek bir takım. Ayrıca Fatih Terim de böyle oynamayı çok seven bir teknik adam. Tabii ki birçok oyuncumuzun özellikle önde oynayan Burak-Arda- Cenk hatta merkezdeki Ozan da dahil, sol taraftaki Caner'in de maç eksikliği önde baskımızı engelliyor diye düşünüyorum. Çok eforlu bir oyundur çünkü.
2008'de büyük başarı elde ettik. Fatih Terim'in riskleri, korkusuzca hamleleri, oyuncuların ciğerden oynamaları bize bu başarıyı getirdi ama o grup, o turnuva geçici bir ger i dönüş işaretiydi. İyi bir TAKIMIMIZ yoktu. Savaşan bir takımımız vardı. Özellikle son 1 yıldır TAKIM olma yolunda ilerliyoruz. 2008'de Çılgın Türkler lakabı kondu bize. Ben açıkçası Çılgın Türkler yakıştırmasını beğenmiyorum, çılgın mılgın olmayalım.
Not : Bütün Milli Takım sporcularımıza, hocamıza sevgiler, saygılar sunuyorum ve gönülden başarılar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA