Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bir gömlek iyiler!

Hırvatistan maçında bizim grubun en güçlü grup olduğu belgelenmiştir

Beklediğimden iyi bir Hırvatistan'la karşılaştım.
San Marino ile oynadıkları maçlarını izlediğimde rakip zayıf olmasına rağmen hücum organizasyonlarında sakin, oyun yönünü çabuk değiştirebilen ve tehlikeli bölgeye gelince de atağı sonuçlandıran bir görüntü vermişlerdi. Tabii ki oyuncuların hepsini tek tek tanıyoruz. Beni ürküten; rakibin hem pas üretiyor olması, daha da önemlisi çok üst düzey oyuncularının olmasıydı. Pas yapabilen şut çekebilen, iyi orta yapabilen tecrübeli bir takım.
Oyun anlamında da bize üstünlük sağladılar... Beklediğimden fazla sağlamdılar. Fakat ilk yarının en net pozisyonunu Ozan Tufan'la biz bulduk. Bu golü atabilmek o kadar önemli olacaktı ki rakibin rahatlığı üzerinden gidecekti.
Ne kadar tecrübeli olurlarsa olsunlar sertleşecek ve sinirleneceklerdi.
İlk yarı 0-0'a kilitlenmişken, yediğimiz sürpriz gol, 'zaten takımımız içindeki bir kaç oyuncunun maç devamlılığı olmadığı için' ilerleyen dakikalarda başımızı ağrıtacaktı. Geri dönüş zor olacaktı. İkinci yarı uzatma dakikalarına kadar Hırvatlar, dönen topları hem hücum hem savunmada aldılar, sürekli pas yaptılar. Turnuvanın en sağlam sağ tarafı onlarda herhalde. Srna-Brozovic ikilisine Modric ekleniyor, hatta ikili orta sahanın önünde forvet arkası gibi oynayan Rakitic, Barcelona'da sağ oynadığı için sürekli Arda ve Caner'in kanadından geldiler. Bu en büyük silahımız Arda'yı da yıprattı. Srna ve Brasavic'e Modric ve Rakitic eklenince Arda ve Caner savunma yapıp yıprandılar. Orta saha oyuncuların yardımı gerekiyordu yapamadık.
Fatih Terim hep 'Seviye' der. Evet gerçekten seviye var orada. Hırvatlar bizden bir gömlek iyi takım. Bu tabii ki bir son değil. Daha oynayacağımız iki maç var. Bugün oynanacak Çek Cumhuriyeti-İspanya maçında Çekler'in puan almasını istemiyorum. 2008'e de böyle başlamıştık. İnşallah İspanya maçında moral olarak toparlarız. Bir gerçek var ki yine pas yapan bir takımla oynayacağız.
Yine özellikle Vazquez, Iniesta, Fabregas gibi pas adamlarıyla oynayacağız. Bizim en büyük handikapımız sezonu yüzde yüz tamamlayamayan kritik futbolcularımızın olması. Belki Fatih Hoca daha dinamik oyuncuları kullanır. Orta saha dinamizmi için Mehmet Topal'ı ortaya çekmekte fayda var diye düşünüyorum.
Sonuçta iş bitmedi.
Ama bu maçtan bizim grubun en güçlü grup olduğu belgelenmiştir.
Gerçekten güçlü bir rakiple oynadık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA