Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Riekerink ikinci yarı uyudu

Beşiktaş 4 forvetli oyuna döndü, Riekerink ise geriye yaslanan takımını fark edemedi. Antrenörün işi nedir?..

Öncelikle Riekerink'i maç başı planı için tebrik ederim, takımını mükemmel hazırlamış. Galatasaray özellikle 30 ile 45 arasında çok iyi bir futbol oynadı. Dönen topları aldılar, pas yaptılar. İkinci yarıda ise tablo çok farklı... İlk yarıda 10 üzerinden 9 verdiğim Galatasaray, ikinci yarıda 10 üzerinden 4'lük oynadı. Sinirli, agresif, telaşlı Beşiktaş karşısında daha rahatlayacağına bunu yapamadılar. Çok yoruldular. Sneijder, Eren, Yasin ve Bruma... Ayrıca bir de Selçuk. 60'tan sonra hepsi bitti, Selçuk'un gidecek hali kalmadı. Topa gitmen lazım, güçlü olman lazım... Bruma kaybolmaya başladı, 60'larda Sneijder geri dönemiyor. Düşünüyorlar, uygulayamıyorlar. Sneijder'i biz ilk yarıda sağ kanatta gördük, merkezde gördük, solda gördük. İkinci yarıda yalnızca soldaydı. Değişiklikleri yapana kadar maç bitti, çok geç oldu. Gelen maçı ikram etti, kazanabileceğin bir maç var ortada. 55-60'larda iki değişiklik yapmalıydı Riekerink, yapmadı. Riekerink'in uyumasından dolayı bu maç 2-2'ye geldi. Birçok kişi diyebilir ki ikinci yarıda 5 tane de atabilirdi Beşiktaş fakat bunun sebebi de Galatasaray'dı.
İkinci yarı gördük ki yavaş yavaş Tolga geriye doğru çekildi. Stoperlerin oraya kadar geldi. Sabri bir türlü oyundan çıkamazken gol yediler. Galatasaray sakin, bir o kadar iyi oynarken iki takım arasındaki tecrübe farkı gözüküyordu. Beşiktaş 4 forvetli oyuna döndü, Riekerink ise geriye yaslanan takımını fark edemedi. Antrenörün işi nedir, 2-0 gidiyor, oyunun hakimiyeti bende... Mağlup olan ise yapmak zorunda. Şenol Güneş yaptı. İkinci yarı itibariyle kimin işleri kötüye gitti? Galatasaray'ın... Çok iyi top oynayarak yapmasa da coşkusu, isteğiyle Beşiktaş bir şeyleri değiştirdi. İşler iyi giderken de, skor iyiyken de maçı okuyabilirsiniz.
İkinci yarıda maç taktiğin dışına çıktı. Cenk bir ara sola geçti, tekrar çift forvete döndü, iyice karıştı. İkinci yarıda Beşiktaş adına Ricardo Quaresma ile Caner Erkin çok doğru işler yaptılar. 2-0 gerideyken her türlü kahramanlığı yaparsınız. Cenk'e kim verdi gol pasını? Stoper Tosic... Neden böyle oluyor peki, çünkü maç 2-1, şuursuzca bastırıyorsun. Burada taktik düzenden çıkıyor karşılaşma. Şenol Güneş hocanın bu takımı Şampiyonlar Ligi ve derbiler dışında tekrar eski haline döndürmesi gerekir.

ŞENOL HOCA DA DERS ÇIKARMALI
Beşiktaş çok önemli Şampiyonlar Ligi maçları dışında hücum oynamak zorunda. 2-0 geriden gelip 2-2 beraberliği almak önemlidir, güven getirecektir ama çok istisnai maçlar dışında orta sahada Gökhan ile Atiba'dan birisi oynar. Oğuzhan yanında oynar, önünde Talisca oynar. Kendi özelliğini kaybediyor bu şekilde Beşiktaş. Ofansif orta saha oyuncularını merkezde kullanma alışkanlığını Bursaspor ve Trabzonspor da dahil olmak üzere Türkiye'ye getiren isim Şenol hoca... En büyük özelliği rakibi dar alana sıkıştırabilmesiydi. Yalnız Talisca hiç gelmiyor orta sahaya, bu da hocanın kafasını biraz karıştırıyor sanırım. Şenol hocayı eleştirirken de bunu söylemek isterim, Oğuzhan zaman zaman orta sahaya da geliyor diye düşünmüş olabilir. Geçen seneki Atiba'dan eser yok zannedersin ama bunda yanında benzer bir oyuncunun oynamasının etkisi var. İkinci yarıda Beşiktaş daha iyi gözüktü ama bunda sadece Beşiktaş'ın yaptıkları etkili değildi, Galatasaray çok fazlasıyla müsaade etti rakibine. Bu maçtan antrenörlerin çıkarabileceği çok önemli dersler var. Şenol hocanın da var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA