Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray’ın farkı bu!

Antrenörler maçların analizini yaparlar, Riekerink de eleştirilerini yapacaktır takımına. 30 dakikalık iyi oyun sonunda Galatasaray golü de buldu ama kalan bölüm çok farklıydı. İlk devre bitimine dek Gençlerbirliği toparlandı ama pozisyon bulamadı. İkinci yarıda ise en az 4-5 tane pozisyonu var. Muslera deplasmanda 1-0 yeniyor ve dönüyor diye düşünelim bu maçı, yalnızca Bruma'dan destek aldı. Ligin en çok gol kurtaran kalecisi konumundaymış. Bu oyunla normalde şampiyonluk yarışında olmak zor ama Galatasaray'ın kültüründe, havasında bir şey var. Hiçbir şey anlamazsın ama bir bakarsın, 25-26. haftada zirvede olurlar. Kötü oynarken de kazanabilen yegane takımdır Galatasaray. Hatta bu açıdan tek takımdır. Beşiktaş kötü oynarsa kaybedebilir mesela ama bu Galatasaray'ın kültüründe var.
Galatasaray ikinci yarıda hiç top oynamadı, hatta ligdeki en kötü futbolunu oynadı diyebilirim. Bruma'nın zaman zaman etkili oyunu dışında herkes tel tel döküldü. Muslera'ya değmeden kaçırılan pozisyonları da var Gençlerbirliği'nin... Antrenörler şöyle bakar, koydu cebine 3 puanı. Galatasaray'ın en kıymetli 3 puanlarından birisi olacaktır bu 34 maçlık maratonda. Yalnız böyle birkaç kez kazanabilirsiniz, sadece atan ve tutanla şampiyonluğu kazanamazsınız. Bu tip galibiyetler her zaman gelmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA