Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Mantıklı bir cevabı olmalı

Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçından 4 gol çıkması ortaya konulan futbolun hakkı değildi. Koskoca 90 dakikada topu topu 8 pozisyon var ama 4'ü hatalardan kaynaklanıyor. Açıkçası Kadıköy'e fazla seyirci gelmiyor. Maçta 7 bin civarında taraftar vardı. Akhisar açık oynadı.
Fenerbahçe'yi deplasman olarak görmüyorlar, bu maça kadar da iki yıldır kaybetmiyorlardı zaten. Bazen büyük takım oyuncuları, şampiyonluk gittiği zaman ikinciliği hedef olarak görmüyorlar. Ben iddia ediyorum; Fenerbahçe Kadıköy'de 30 bin seyircinin önünde oynadığı 15 maçın en az 13'ünü kazanır.
Şu an iyi bir Beşiktaş var ki, puan farkı azalsa da görünen köy kılavuz istemez. Başakşehir, Galatasaray'a kaybederse puan farkı 8'e yükselecek. Fenerbahçe, son iki maçından 6 puanla ayrıldı. Lens'in attığı gol o kadar değerli olabilir ki, ikincilik yarışı üçlü ya da ikili averaja kalabilir. Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynamak çok önemli.
Çünkü elemeyi geçip, gruplara kalma ihtimaliniz var.
İyi bir Beşiktaşlı arkadaşım var... "Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ni alırsa, lig ikincisi Şampiyonlar Ligi'ne direkt gider mi?" diye sordu.
Araştırdım, gitmezmiş. Daha önce gidenler var ama şimdi statü farklı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın maçı başladığı 11'le bitirmesi gerçekten çok enteresan.
İroni yapmış olabilir. Üstelik kupada da buna yakın bir kadroyla oynadı.
Hakikaten merak ediyorum. Mantıklı bir cevabı olmalı bunun. Kenarda oturan oyuncuların kaleci dışında hepsi milli. Şu da sorulabilir, Fabiano'yu neden kestin? Seneye kiralık olarak düşünülüyorsa bu oyuncu, "Ben ağzımla kuş tutsam, yaranamam" diyerek, farklı bir tercih yapabilir. Volkan kötü oynamadı, gerçi penaltı pozisyonunda daha önce çıkabilirdi, ceza sahası dışında hamle yapabilirdi. Bana Galatasaray derbisine de bu 11'le çıkacak gibi geliyor.
Her teknik adamın farklı bir yoğurt yiyişi var ama Dick Advocaat'ı anlamak gerçekten çok zor. Van der Wiel'i "Gönderin" diyor, sonra 11'in değişmezi yapıyor. Milli oyuncuyu kesiyor. Futbolcular ve Fenerbahçe için olmadık şeyler söylüyor. "Bu takım şampiyon olamaz" diyor. Çok da tecrübeli bir teknik adam ama Fenerbahçe'yi de bu kadar hafife almamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA