Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu Beşiktaş turu geçer

Perşembe akşamı, formayı çekip gideceğiz Vodafone Arena’ya... Hepimiz o maçta yerimizi almaya mecburuz

Lyon'a 2-1 yenilmesine rağmen, Beşiktaş'la gurur duydum... Bu takımın üst tura çıkmak için kapasitesi var. Zorlu bir deplasmandan geliyor, çok zorlu bir maça gidiyor, mücadele 45 dakika geç başlıyor, tansiyon yüksek... Allah ömür verirse inşallah Perşembe akşamı formayı çekip, keyifli bir şekilde gideceğiz Vodafone Arena'ya… Hepimiz o maça gitmeye mecburuz. Ben çok umutluyum… Olmalıyız da… Çünkü bu takım umutlandırdı bizleri.
Beşiktaş'ın sorunları neydi Lyon'da; Atiba'yı stoperlerin önünden çıkardığı zaman hücumda savunma yapamıyor... Adriano; önde, arkada her yerde oynayabiliyor ama Atiba, Marcelo ile Tosic'in önünden çıktığı zaman sol bek ve stoper sağ bekiniz rahatsız oluyor. Daha doğrusu öndeki oyuncular, rahat edemiyor. Atiba, merkezden çıkmayacak… Çünkü Atiba, sadece merkezde durmuyor, takımı öne doğru da taşıyabiliyor.
Değil Mitrovic'i, Avrupa'nın en önemli oyuncularından birini de getirseniz Atiba'nın yaptığı işi, takıma verdiği gücü veremez. Değil Mitrovic, Necip, Gökhan İnler de buna dahil. Atiba'yı o merkezden çıkardığınız an Beşiktaş sorun yaşıyor. Lyon karşısında da ilk problem Atiba'dan başladı. Ancak hakikaten şunu değerlendirmekte fayda var… 1 gol atmış, 11 atmış, 25 atmış fark etmez. En az 7-8 tane ters toplarda Talisca da Babel de problem yaşadı. Quaresma; topun şiddeti ne olursa olsun, 40 metre-50 metre öyle bir istop ediyordu ki nefesleniyordu takım.
Babel ve Talisca yarı yarıya kaldılar.
Quaresma her iki ayağının her yeriyle istop ettiği için bir kere rakibinden önce düşünme ve kullanma şansı elde ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA