Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Arda gelirse...

Gomis gibi oyuncun olacak. Savunmayı rahatsız ediyor, yoruyor ve alan yaratıyor. Bakın golden sonra kamerayı yiyordu!

Sezon başları genelde temposuz ve kısır olurdu. Bu sene bu tablo, terse döndü, ligimiz bol gollü başladı. Kayserispor maçı öncesi büyük merak uyandırıyordu bize Galatasaray, ama oynadığı futbolla merakımızı dindirdi. Bir de deplasmanda nasıl oynayacaklar diye merak ediyorduk ve gördük. Ankara'da son derece hak ettiği bir galibiyet aldı. İyi futbol, iyi futbolcularla oynanır. Fizik ve kalite kadar, kalpten oynamak da önemli. Maçı izleyenler dikkat etmiştir; Galatasaray üçüncü golü bulduktan sonra, Osmanlı santra yapar yapmaz, 4 oyuncu ile bastı. Sanki skor 2-2 gibi saldırıyor. Ama tabela; 3-0'ı gösteriyor. Bu dün gecenin özetiydi. Galatasaray ne yaptı: İki haftada 7 golle başladı. Coşkulu oyunu ile de göz doldurdu. Bu takım, geçen sene taraftarına, "Aman gelmeyin, biz sizi hak edecek oyun oynamıyoruz" diyordu sahada. Ama bu sene, "Biz sizi hak ediyoruz" diyor. Taraftar da artık sabırsızca bekliyor takımını görmeyi. İş böyle olunca, Sivasspor maçını 40-45 bin taraftara oynar...
Galatasaray, bu oyunuyla "Şampiyonluk adayıyım" diyor. Yeni bir takımlar, kaleci hariç omurga tamamen değişti: Maicon, Fernando, Gomis.. Fernando ligimizin en çok topla buluşan oyuncusu olabilir. Ön taraftaki ofansif oyuncular sürekli hareketli, rakip savunmayı rahatsız eden ve yoran isimler. Mesela geçen sene Tolga, ceza sahasına girmezdi, bugün goller atmaya başladı. Tolga'nın attığı iki gol tesadüf değil. Gomis gibi bir forvet var önünde. Savunmayı yoruyor, rahatsız ediyor ve arkadaki arkadaşlarına alan yaratıyor. Büyük takımlar nasıl başlarsa, öyle gider. G.Saray'ın iyi başlaması, camianın kenetlenmesi ve taraftarın güvenini kazanması önemliydi. Tudor daha iki haftada kadro istikrarını yakaladı. Başkan, sol tarafa 2 takviye yapacaklarını söyledi. Asamoah ve Arda isimleri geçiyor. Hele de Arda gelirse bambaşka olurlar. Bu geçiş kadro, ilerleyen haftalarda daha da bütünleşecektir. Fikstürleri de fena değil. Lig ve kupada devam edecekleri için kadroları yıpranmayacak. Fizik olarak da rakiplerinin çok çok önünde görüyorum. Bakın Gomis golden sonra kamerayı yiyordu. Oyuncu böyle olacak. Sahaya her şeyini verecek!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA