Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yabancı kademeli olarak düşürülmeli

Yabancı düzenlemesi için şimdiden hareket edilmeli. Bu konuda belli bir kriter konulmalı.

Ben yıllar boyu sınırsız yabancıdan yana bir futbol adamıydım, bunu hep söylüyorum. Fakat bu kadar laçka olacağını düşünmemiştim. Yaş ortalamamız sürekli artıyor. Bence kriter olmalı. Almanya'ya baktım, 24 kişilik takımında 12 tane Alman olsun demişler. 8'i de altyapıdan gelsin denmiş, burada bir kriter var. Eğer kademeli olarak düşürülecekse bunu bir an önce belirlemek lazım. Sayın Cumhurbaşkanı görüşünü belirttiği için şimdi "En erken ben diyeyim" yarışı başlayacaktır ama bunun doğru yöntemi belirlenmeli.
Şimdiden hareket edilmeli. Kademeli olarak yapılabilir. Altyapı oyuncuları çıkarıp oynatanlara verilen prim 1 milyon dolar değil. Teşvik nerede?
Altyapıdan oyuncu al kadroya diyor, almazsan da 50 bin TL ceza verirsin diyor. Sıkıysa Almanya'da oynatma bakalım, cezası ne kadar oluyor. Böyle statü olur mu?
Bu statü düzenlenmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA