Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tüm sorumlusu TFF’dir!

Türk futbolunda adalet yok, şeffaflık yok, raporlar değişir. Tüm sorumlusu TFF.

Futbolda böyle sonuçlar var. Akhisar disiplinli oynadı ve yendi. Pozisyon vermediler hemen hemen Fenerbahçe'ye. Bu büyük bir başarı. Oyuncu değişiklikleri, çift forvete dönmesi, sonra tekrar tek forvete karar vermesi Aykut hocanın kararlarıdır. Bana göre; yanlış kararları da var, yanlış değişiklikleri de... Sarı kartı olan Skrtel çıkartılabilirdi. Mehmet Topal, Isla o bölgeye çekilebilirdi. Birçok örnekler sayabiliriz. Ancak bir taraftan şu gerçeği de görmek lazım: Beşiktaş maçından sonra Türkiye'de bir anda ortam değişti. Kocaman, bana "Bizi derbiyi kazandığımıza pişman ettiler" demişti. Haklı çıktı. Fenerbahçe derbi maçı kazandıktan sonra bir üst akıl-alt akıl teorileri oluştu, Palabıyık'a hakemliği bile bıraktırdılar! Bir sürü senaryo üretildi. Fenerbahçe kazandığı zaman lige dahil edilen takım, kaybettiğinde de kötü oynayan takım olur. İki takım aslında maç sonu doğru bir hareket etti. Teknik adamları bu konularda açıklama yapmadı. Maçtan sonra Fikret Orman ve Şekip Mosturoğlu konuştu. Derbide herkes mutsuz oldu. Derbi sonrası MHK en yaşlı, en tecrübeli hakemini gönderdi. Yönetmesin de idare etsin mantığıyla hareket etti. Hakem de bilinç altında bu düşünceyle çıktı maça. Hakem 'aman ben bulaşmayayım, Fenerbahçe aleyhine hata yapayım, lehine yapmayayım, aman Akhisar'dan bir adam atarım, aman Fener'e bir penaltı veririm' mantığıyla çıktı. Bu maç sonunda herkes bir rahatladı. Gazı gitti. Şimdi komplo teorileri başlasın.
Bakın; Fenerbahçe benim şampiyonluk favori sıralamamda üçüncü sırada. Derbiyi kazansa bile hala böyle düşünüyorum. Ama bu konu TFF'yi ilgilendirmez. Şeffaflık, adalet ilgilendirir. TFF sağlam adım atmalı. Kurallarda ne yazıyorsa onu uygula! Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray kim olursa olsun kapatman gerekiyorsa kapat. Kuralı uygula... Bakın yarın Aykut Kocaman'ın hamleleri, oyuncuların performansı konuşulacak. O kadar zıvanadan çıktılar ki ben sıkıldım artık. Bu kurullardan rahatsızım diyorsun, kurulları değiştirmiyorsun... Bakın Beşiktaş-Fenerbahçe maçından sonrası için kastetmiyorum, misyonunu tamamlamış bir TFF var. Bu çok önce oldu.
Federasyon olarak istediğine görüntüden ceza veriyorsun, istediğine vermiyorsun. Yayıncı kuruluştan rica ediyorsun görüntü çıkarttırıyorsun. Bu ciddi itham. Yayıncı kuruluştan görüntü çıkartıyorsun! Demirören önemli bir aile ama artık meşruluğunu kaybetmiştir.
Fenerbahçe, futbol olarak Beşiktaş ve Galatasaray'ın gerisinde, şampiyonluk şansı olarak da gerisinde ama bu sizi ilgilendirmez. Fitneyi siz sokuyorsunuz. İki yıldır yaşananların bir açıklaması yok. Yusuf Namoğlu iki kere gitti-geldi. Niye gönderdiniz, niye geri getirdiniz? Türk futbolunda adalet yok, şeffaflık yok, raporlar değişir. Tüm sorumlusu TFF. İftira atıyorsam şikayet etsinler!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA