Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Göçebe Beşiktaş alkışı hak ediyor

Beşiktaş'ın başarısı ve liderliği rakiplerine göre daha kıymetli ve ehemmiyetli... Bir insan her hafta bırakın evini değiştirmeyi, uyumak için her hafta evinin içindeki odayı değiştirse uyum sorunu yaşar ve bir süre sonra yorulur. Bu işin bir yönü ve mevcut ağır şartlar yüzünden siyah-beyazlı takımın başarısını anlamlı kılıyor. Beşiktaş takımının fedakarlığı bir yana başkan Fikret Orman, özellikle de Ahmet Nur Çebi'nin oynanacak stat konusunda ki çalışmaları, takıma İstanbul'da tutarak nefes aldırma gayretleri de alkışı hak ediyor. Çaykur Rizespor ile oynanan kupa maçında 11 kurmakta zorlanan, gençlerle 17'yi zor bulan Bilic kulübeye inci gibi Gökhan, Demba Ba ve Oğuzhan'ı dizdi. Bu bile başlı başına rakip oyunculara gözdağı, siyah-beyazlılara moral kaynağıdır. Beşiktaş ilk 60 dakika oyunun kontrolünü hiç kaybetmedi. Özellikle Veli, Atiba ikilisinin önderliğinde oyunu o kadar iyi daraltıp açtılar ki Akhisar'a nefes alacak boş bir alan bırakmadılar. Özellikle orta saha ile Gekas arasını tamamen kopardılar. Veli oyundan çıktıktan sonra Bilal'in yolu açıldı. Sürekli Veli'ye çarpıp dönen Akhisar'ın lider kaptanı Bilal enfes bir gol attı ama bu puan için yeterli olmadı.
"Oyunu takımlar oynar, yıldızların kazanır" kuralını hatırlatan goller izledik. Olcay'ın asistinde Cenk Tosun'un golü, Sosa'nın frikiği ve Gökhan Töre'nin iş bitiriciliği, hatta Bilal'in golü yukarıdan aşağıya kalite kokuyordu. Beşiktaş'ın kadro kalitesi ve derinliği var. Demba Ba'nın da ufak ufak döneceği bir ortamda daha önemlisi artık özgüveni var. Liderlik yarışında stres yaşamamaları, rakiplerin durumuna takılmamaları Bilic'in kazancı... Göçebe Beşiktaş iyi oynuyor, kazanıyor. Alkışı ve liderliği hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA