Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Tecrübesizliğin sonucu

Şampiyonlar Ligi müziği Vodafone Arena'da ilk kez yükselip Dolmabahçe'den Boğaziçi'ne doğru yankılanırken Beşiktaş taraftarının gözünde umut, dilinde coşku vardı. Bu tablo Quaresma'nın frikikten attığı jeneriklik golle tamamlanınca ortaya muhteşem bir futbol cümbüşü çıktı... Siyah-beyazlı takım üzerindeki tedirginliği atmış, Avrupa'da derin tecrübeler edinmiş Dinamo Kiev kontrollü oynama tedirginliğine düştü. Beşiktaş kanatlarını, cevapsız organizasyonlarını daha iyi kullanabilse ihtiyacı olan 2-0'a ulaşması zor değildi.
İkinci yarı başladığında akıllarda Adriano'nun durgunlaştığı, oyuna iyi başlayan Tolgay'ın gereksiz riskler alarak oyundan düşmeye başladığı, Tosic'in yerinde ve akıllı müdahaleleriyle alkışı hak ettiği kaldı. Beşiktaş'ta özellikle 55'ten sonra orta sahada düştü. Yenilen gol hakemin ucuz faulü kadar ucuzdu. Ama faturası ağır oldu. Arka direkte yenilen golden önce Beşiktaş adına Quaresma'nın soldan içeri ters girip son vuruşu kötü yaptığı pozisyon kırılma anı olabilir. "Q7 atsaydı, hakem faul vermeseydi, arka direkte Tsyankov unutulmasaydı" diye çok şey sayılabilir. Ancak bence Beşiktaş'ta başka bir durum var. Geçen seneki tempo ve uyum yok. Hala bireysellik takım oyununu bozuyor. Rotasyon süreci uzatıyor. Elbet bunlar düzelecek, takım oturacak. Ancak umarım geç kalınmaz.
Cenk'in girmesi yerindeydi, ancak uzun süre küskün ve özgüvensiz Kerim yerine bu maç Olcay bana göre daha isabetli olurdu... Dün ikinci yarı kaptan Yarmolenko'nun tecrübesini ve kalitesini hissettik. Kiev'e tam bir liderlik yaptı. Sonuçta payı büyük.. Napoli 6 yaptı gidiyor. Beşiktaş yenilgisiz ve 2 puanla 2. sırada pozisyon alıyor. Tecrübesizlik dün hissedildi. Güneş'in takımının zamanla daha iyi olacağına ve bundan çok daha iyi maçlar oynayıp, daha iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA