Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Çok önemli üç puan kaçtı!

Trabzonspor için mutlak üç puan alınması gereken bir maç. Çünkü Kasımpaşa ile arasındaki puan farkı için ve dördüncülük mücadelesini sürdürmesi açısından alınacak üç puan büyük önem taşıyor. Geçen haftaki Sivasspor maçından ilk 11'de üç ayrı oyuncu ile çıktılar. Henrique sakat mı yoksa çocuğu olduğu için izin mi verildi? Bu konuda sağlıklı bir bilgi yok yalnız böylesi önemli bir maç öncesinde eğer çocuğu olduğu için izin verilmişse yönetim olarak büyük bir hatadır.
İlk yirmi dakikalık bölümde oyunda üstünlüğü olan ve pozisyonlar bulan bir Trabzonspor vardı. Oyunun başlarında Adrian kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü yapsa aynen geçen hafta olduğu gibi moral motivasyonunu yükselterek daha rahat bir oyun ortaya koyma şansları vardı. Olcan ve Yusuf'un savunmanın arkasına yaptığı koşularda iki oyuncunun getirdiği toplarla pozisyon yarattılar. Fakat bireysel beceri ve pas-şut tercih yanlışlığı sonucunda kendilerini rahatlatacak golü bulamadılar. Yirminci dakikadan sonra ise Trabzonspor'da sorunlar baş göstermeye başladı. Orta alanda Colman ve Adrian geriye gelişlerde gerekli yeterlilikte olmadıkları için o bölgede bir tek Zokora kaldı ve Kasımpaşa orta alanı rahatlıkla geçti. Çabuk ve etkili ataklarda üç net gol pozisyonundan yararlanamadıklarını gördük. Adrian orta alanda Özer Hurmacı'yı çok fazla arattı.
İkinci yarı ise futbol adına söylenecek fazla bir şey yok. Maçın son on dakikasında Olcan'ın bireyselliğiyle girdiği gol pozisyonları dışında organize atak girişimi bile yok. Bu arada oyuncu değişiklikleri için kenarda Trabzonspor'un fazla bir alternatifi yok.
Her şeye karşın çok kötü bir gününde olan Adrian'ın yerine Janko'nun oyundan alınarak Adrian'ı Janko'nun yerinde değerlendirmek ve de orta sahaya Soner ve Gökhan'dan birisini almak daha doğru olur mu diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA