Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bu felsefe zorlar

Hadi hakemler çok kötü bir yönetim gösterdi diyelim. Yatabare'nin birinci pozisyonunda kalecinin yaptığı hareket kırmızı kart ve Trabzonspor lehine penaltı. İkincisinde ise Yatabare'nin attığı golün ofsaytla alakası yok. Fakat bütün bu hatalar Trabzonspor'un dün ortaya koyduğu oyunun istenilen düzeyde olmadığı gerçeğinin üstünü örtemez. Birbirinden kopuk, ne yaptığını bilmeyen, herkesin kendine göre bir şeyler yapmaya çalıştığı bir oyuncu topluluğu... Ne savunmada organize olabildiler, ne de hücumda. Legia Varşova, oyun disiplini olan bir takım. Kendi savunmasına yakın oynayan bir orta alan ve karşı ataklarda hızlı adamlarıyla sonuca gitmeye çalışan bir takım. Trabzonspor böyle bir rakibe karşı ataklarda çok büyük boşluklar verdi. Savunmada Aykut ve Belkalem, bireysel hatalarının yanında top kullanmada da yetersizdi. Yenilen ikinci golde önce Aykut'un, sonra da Belkalem'in hataları vardı. Orta alanda Costant ve Mehmet Ekici, hücumu organize etmesi gereken iki isim. Fakat, her iki oyuncu da kendi performanslarının altında kaldılar. Top kayıplarının fazlalığının yanısıra geri dönüşler de yavaş olunca Legia Varşova çok rahat orta alanı geçti.

PERFORMANS YÜKSELMELİ

Yanal'ın karşı alanda oynamayı düşünen bir oyun felsefesi var. Ama dün sahaya çıkardığı 11, özellikle çabuk çıkan takımlara karşı büyük sorunları beraberinde getirir. Çünkü Yatabare, Cardozo, Ekici, Costant ve hatta Sefa takım savunmasına yardımcı olan oyuncular değil. Trabzonspor, savunmasından atılan uzun topları da rakipten dönen ikinci topları da almadığınız zaman dünkü görüntüler sıklıkla ortaya çıkar. Beşiktaş ve de Varşova maçları gibi. Geçen sezon olduğu gibi Trabzonspor yine gruptan çıktı. Artık pazartesi çekilecek kuradan Trabzonspor'un rakibi belli olacak. Ama hedef üst turlarsa oyunun da daha üst düzey olması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA