Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Fırtınada Mehmet Ekici yoksa...

Fenerbahçe otobüsüne yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve bu saldırıda yaralanan şoföre ise acil şifalar diliyorum. Şu an gelinen nokta sözün bittiği yer. Ne yazık ki yıllardır ekilen kin, nefret tohumları takım rekabetinin yerini düşmanlığa bıraktı. Medyasından başkanlara, yöneticilerden futbolculara, teknik adamlardan taraftarlara kadar herkesin bunda payı var. Onun için vakit daha geç olmadan futbol camiasının içinde olan herkesin söylemlerine, davranışlarına dikkat etmesi ve sorumluluklarının bilincinde sağduyulu mesajlar vermesi gerekmektedir.
Sezon başından beri Trabzonspor'un kazandığı maçlarda en büyük pay Mehmet Ekici'ye ait. Mehmet Ekici olmadığında ise dünkü gibi sıradan bir takım ortaya çıkıyor.
Çünkü Mehmet, bu takım için olmazsa olmaz. Takımı öne çıkaran öndeki arkadaşlarına gol pozisyonuna sokan ve duran toplardaki becerisi ile en büyük katkıyı yapan isim. Dünkü 11'de ise orta alanda yer alan oyuncularla üretkenlik sağlanamazdı.
Çünkü Medjani-Fatih, rakip takımı karşılayan üretkenlikten uzak isimler. Özer ilk yarıda 1-2 kez rakip eksilterek takımı etkili şekilde karşı kaleye taşısa da ikinci yarı oyundan tamamen düştü.
Soner ise oyunda kaldığı sürede üretkenlikten tamamen uzaktı. Kenarlarda yer alan Salih Dursun ile Mustafa Akbaş hücum aksiyonları zayıf olduğu için, Cardozo ve Deniz'e hiçbir destek gelmedi. Bu nedenle çok etkisiz kaldılar. Buna rağmen Konyaspor savunmasının en yumuşak yeri olan orta bölümden Medjani ile girilen iki net gol pozisyonu var.
İkinci yarı ise Konyaspor, ilk yarıya göre Trabzonspor'un üstüne daha fazla geldi. Özellikle Mustafa Akbaş'ın bulunduğu sol kenarı çok iyi kullandılar.
Ersun Yanal bu eksikliği görüp takviye edeceği yerde Erkan Zengin'i oyuna alarak rakibin ekmeğine yağ sürdü ve bu kenardan geliştirilen atak ile Konyaspor kendilerini öne geçiren golü buldu. Erkan Zengin 2-3 haftadır takımda yer almayan bir oyuncu. Fakat görünen o ki ikinci yarı görev verilmesine rağmen hiçbir olumlu hareketi ne yazık ki yok. Sanki bu takımın bir parçası değil. Süper Lig'de dördüncü sıra için mücadele eden bir takımın bir oyuncu eksikliği olduğu zaman sıradanlaşması, yapılan transfer yanlışlığının herhalde en büyük göstergesi olması gerek.

En yüksek not 6 Gabriel Torje

En düşük not 3 Erkan Zengin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA