Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon dersine çalışmış ama...

İki takımın da hedefleri farklı. Birinin şampiyonluk için diğerinin ise Avrupa Ligi'ne katılabilmek için mutlak üç puana ihtiyacı var. Maçın sonunda ise hedefine ulaşan Trabzonspor oldu.
Maçı iki bölümde irdelemek gerekiyor. İlk yarıda Trabzonspor, bu sezonun en iyi oyunlarından birini ortaya koydu. Futbol adına doğruları yaptı. Topun olduğu her yerde kaldılar. Top rakipteyken de herkes kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Rakipten kaptıkları toplarda ise çabuk ve etkili atak girişimleri var. Bunlardan birinde sağ kenardan gelen topta, Telles'in ceza alanı içerisinde eli ile oynadığı pozisyona çizgi hakemi nasıl penaltı vermez anlamak olası değil. Ardından ise yine organize bir atak girişimi sonucunda Özer ile öne geçen taraf oldular. Bu maçta bir kez daha gördük ki önde oynayan Deniz Yılmaz takımına büyük katkı yapıyor. Mücadele gücünün yanında top saklama becerisi ile de önde çoğalmayı gerçekleştiren isim. Bana göre ilk yarıda takımı adına sahadaki en iyi oyuncuydu.
İkinci yarı ise her ne kadar sonuç Trabzonspor lehine olsa da Ersun Yanal'ın hatalarından bahsetmememiz mümkün değil. Örneğin; Cardozo gibi takımı eksik bırakan bir oyuncuyu ikinci yarı uzun bir süre oyunda tutması büyük bir yanlış. İlk yarıya göre rakibin Trabzonspor ceza alanında daha fazla gözükmesinin en önemli sebeplerinden birisi, önde topun rakibe çabuk teslim edilmesi. İkinci yarıya Cardozo'yu kenara alıp, Sefa veya Yusuf Erdoğan'ı sahaya sürüp, Özer'i orta alana alarak rakibin baskı kurmasını önleyebilirdi. Rakibin kurduğu baskı ile kazandığı golden başka da pozisyonları var. Bunlarda kaleci Hakan, gerçekten çok başarılıydı. Maçın sonlarında ise G.Saray savunmasının yaptığı büyük hata sonucunda ikinci golü bularak üç puanı aldı Trabzonspor.
Hakeme gelince, iyi bir maç yönettiği söylenemez. Özelikle, her iki takım lehine verdiği ya da vermediği fauller var. Eğer Trabzonspor bu maçı galip bitirmeseydi, vermediği penaltı herhalde uzun süre gündemde kalırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA