Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Geceyle gündüz

Trabzonspor, orta alanda birbirinden uzak ve pas hataları sıkça yaptığı için hücumda Suk yalnızları oynadı

Son üç maçtır alınan yenilgiler ve bunun sonucu oluşan hayal kırıklığı ve sıkıntılı bir süreç... Bunu aşabilmek için Konya maçı mutlak üç puanın alınması gereken bir maçtı. Konyaspor, bilindiği gibi sistemi oturmuş ve kompakt bir takım olgusunu her maç sahaya yansıtabiliyorlar. Ersun Yanal, sezon başından beri her maçta yaptığı gibi rotasyonlu bir 11 sahaya sürdü. Dörtlü savunma, önünde Aytaç; dörtlü orta alan (Bero, Okay, Muhammet Demir, Mehmet Ekici) önde tek oyuncu; Suk... Trabzonspor adına sorunlarla dolu bir ilk yarı izledik.. Savunmada ve de hücumda gerekli yeterliliği olmayan bir görüntü içerisindeydiler. Konyaspor sanki kendi evinde oynuyor gibi orta alanda oyunu istediği gibi yönlendiren, rakibi baskı altına alan ve pozisyonlar bulan taraftı.. Trabzonspor, orta alanda birbirinden uzak ve pas hataları sıkça yaptığı için hücumda Suk yalnızları oynadı... Her iki kenardan da hiçbir olumlu atak girişimi olmadığı için ilk yarı bırakın gol pozisyonu üretmeyi, karşı alanda rakibi rahatsız edecek atak girişimi bile yoktu Trabzonspor'un...
İkinci yarı ise ilk yarıya göre daha farklı bir Trabzonspor izledik. Savunmayı orta alana yakın kurdular. Rakibe baskı yaparak ilk yarıya göre karşı alanda daha fazla görünen coşkusu olan bir takım vardı.. Ersun Yanal'ın, Mehmet Ekici'yi dışarı alması bana göre yanlış bir tercih. Muhammet Demir ya da Bero'dan birini dışarı alıp Yusuf'u oyuna alarak, Mehmet Ekici'yi Muhammet Demir'in yerine düşünmesi daha doğru bir seçim olurdu. Çünkü sahadaki Trabzonspor adına ilk 11'i düşündüğümüz zaman oyunun kaderini değiştirebilecek tek isim Mehmet Ekici'ydi. Yusuf'un oyunun son dakikalarında serbest vuruştan attığı golle gelecek haftalar için büyük bir moral olduğu düşüncesindeyim.
Trabzonspor'un yeni bir takım olduğu bir gerçek.. İnişleri çıkışları her maçta olacaktır. Yalnız Ersun Yanal'ın artık elindeki oyuncu yapısına göre belirli bir oyun anlayışını sahaya yansıtması gerekiyor. Öncelikle, geçen yıldan beri var olan hücumdaki yetersizlikler... Bu maçın ikinci yarısındaki görüntüsünün, gelecek adına Yanal tarafından iyi irdelenmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA