Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

İki önemli yanlış

Ligin ikinci yarısında Trabzonspor adına en olumsuz görüntülerin olduğu bir maç. Yenilen üç golü göz önüne getirelim...
Pozisyon hatalarının olduğu üç gol...
Rakip sayısal anlamda sizden daha az olduğu hücumda golleri bulduğu zaman yapacağınız herhangi bir şey yok. Orta alanda Okay sakatlığından dolayı yok. Okay ki; ikinci yarı orta alana dinamizmi katan, mücadele gücüyle rakipten en fazla top kazanan ve öne çabuk oynamayı düşünen oyuncuydu.
Onun yokluğunda Aytaç görev aldı.
Fakat görünen o ki bu oyuncu hiç de hazır değil. Onazi ile Aytaç ne rakipten top kazanma ne de öne oynama konusunda yeterli düzeyde değillerdi. En önemli sorunlardan biriyse top önde kaybedildikten sonra N'Doye, Rodallega, Yusuf ve son dört haftadır yokları oynayan Olcay orta alana gelerek yardımcı olmadılar. Hücum girişimlerinde ise sol kenarın çok etkisiz olduğu gerçeği var. İlk yarı daha çok merkezden hücum girişimleri oldu ve özellikle iç saha maçlarında önemli yeri olan iki kenar beki, Kayserispor kenarları kapattığı için etkisiz kıldı.
İkinci yarı Ersun Yanal'ın yaptığı iki önemli yanlış var. İkinci yarıya Castillo gibi şu an Trabzonspor kadrosu içinde adam eksiltme özelliği olan tek oyuncu ile başlamaması.
Ve ardından berabere giden maçta Rodallega'nın oyundan çıkarılması. Dün bir kez daha görüldü ki N'Doye ve Rodallega'yı birlikte oynatmak takımın bütün ahengini bozdu ve ritmini kaybettirdi. N'Doye ve Rodallega belki maçın son 30 dakikalık bölümünde birlikte oynayabilirler ama hiçbir zaman ilk 11 tercihi içinde düşünülmemeli.
Kayserispor'a gelince; Trabzonspor'un zaaflarını çok iyi kullandılar. Kendi alanında oyunu kabul edip, orta alanı savunmaya yakın kurarak her iki kenarı da iyi kapattılar.
Topa sahip olduklarında ise özellikle maçın ikinci yarısında Welliton'la etkili atakları var. Bu maçta Kayserispor adına en fazla katkı yapan oyuncu ise iki gol atan Lawal'dı.

Dün bir kez daha görüldü ki N'Doye ve Rodallega'yı birlikte oynatmak takımın ahengini bozdu. Bu ikili hiçbir zaman ilk 11 tercihi içinde düşünülmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA