Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Temeli sakat

Maç ikiye ayrılarak yorumlanmalı: İlk 30 dakika ve sonrası... İlk 10 dakikada çok rahat bir karşılaşma seyredeceğimizi düşündük çünkü Alanyaspor mücadeleden yoksun, savunmada bireysel hataları sıkça yapan taraftı. Önce Kucka ardından biri penaltıdan olmak üzere Burak'la gelen iki golle ilk yarım saatte 3-0'lık bir sonuç... Ardından Susic, oyunda iki değişikliğe gitti... Sağ kenar Gassama ve savunmanın göbeğinde oynayan Birol Parlak'ı oyundan aldıktan sonra Alanyaspor'un görüntüsü değişti. İlk yarının sonlarında Vagner Love'ın karşısında 6 Trabzonlu oyuncu bulunmasına rağmen (!) attığı golle ümitlendiler ve bu bir başlangıç noktası oldu.
İkinci yarı ise Alanyaspor'un ikinci golünde Trabzonspor savunmasının büyük hatası vardı. 3-2'den sonra Alanyaspor'un direnci artarken Trabzonspor'da ise sorunlar ortaya çıktı. Önce orta alanda Sosa'nın temposu düştü. Kucka golün dışında oyunda yoktu. Hiçbir üretkenliği olmayan Olcay dururken Ersun Yanal, Yusuf Yazıcı'yı dışarı alarak Volkan Şen'i oyuna soktu. Ardından Vagner Love sahneye çıkan isimdi ve savunmada Trabzonspor defansının ne denli yetersiz olduğunu tek başına gösterdi. Aldığı her topta rakiplerini etkisiz hale getirdi ve penaltıdan kazandırdığı iki golle Alanyaspor adına gecenin kahramanı oldu.
Şimdi sonuca bakmaksızın bir yorum yapalım. Sezon başı Trabzonspor'un en büyük eksikliğinin savunmada olduğu, defansın göbeği, sağ ve sol kenar oyuncularının kademe anlayışlarından yoksun olduğu gerçeği varken transferde bambaşka nitelikte oyuncular alındı. Savunma binanın temelidir. Temelin sağlam olmazsa bu sonuçlar da kaçınılmaz olur.

"Vagner Love, defansın yetersizliğini gözler önüne serdi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA