Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Önder Özen sabit hattan arasın!

İlhan Mansız'ın koltuk değnekleriyle gece kulübü Laila'ya gittiği görüntüleri hatırlarsınız. Çok yetenekli ve popüler bir futbolcuydu İlhan ama sakat bir oyuncunun gecenin bir vakti o değneklerle ne işi vardı gece kulübünde? Çok konuşulmuştu..
Beşiktaş'ın Antalyaspor ile golsüz berabere kaldığı mücadelede sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Töre ve Fernandes, söz konusu karşılaşma sonrası yanlarına geldiği günden beri sahada fedailik yapan Motta'yı alarak sabahın erken saatlerine kadar süren bir eğlenceyi tercih etmişler. Önder Özen bu durumu makul karşılıyor. Ve diyor ki, "Gündüz hayatı ile gece hayatı diye değerlendirme yapmıyoruz. İş hayatı ve serbest zaman diye değerlendirme yapıyoruz. Aşağı yukarı her akşam, futbolcularla telefonla konuşuruz. Bunu hafiyelik anlamında yapmam. Nerede olduklarını bilirim. Ne zaman dışarıya çıkmaları gerektiğini, bana sorarlar. Ben de söylerim. Bu izin alma, izin verme şeklinde gerçekleşmez. Bilgi paylaşımıdır.
Onları zorla tutmam. Kimsenin hakkı yoktur. Kimsenin de oyuncuların yaşantısını sorgulama hakkı yoktur."

MESSİ'Yİ GECE GÖRDÜNÜZ MÜ?
Özen, kusura bakmasın ama futbolda başarı sadece iş saatlerinde çalışmakla değil oyuncunun özelinde de kendisine iyi bakmasıyla geliyor. "Avrupa'da futbolcunun özel hayatına karışılmıyor" tabusu kuyruklu bir yalandır.
Siz, Lionel Messi'nin iki ay süren sakatlığı döneminde, gece kulüplerinde gezdiği haberlerini mi okudunuz yoksa Arjantin'e kadar getirtdiği Barcelona'nın özel fizyoterasti ile saatlerce çalıştığını mı? Üst düzey liglerde sakat oyuncunun sabaha karşı gece kulübünden çıktığını göremezsiniz.
Elbette ki Önder Özen bu futbolcuların babası değil ancak Türkiye'nin futbol düzenini iyi bildiğini söyleyen bir profesyonelin bu vurdumduymazlığı makul karşılaması, özeleştiri yapmak yerine eleştirileri bertaraf etmekten başka bir şey değildir.
Devre arasında "Bir takımda bu kadar sakatlık, hastalık olmaz" bu işin peşini bırakmayacağım diyen Özen geride kalan bir ayda bu konuya nasıl bir çözüm getirmiş bunu da bence açıklamalı..

BEŞİKTAŞ'TAN İLGİNÇ BİR ANI

Demek ki Oğuzhan, Fernandes, Gökhan Töre, Motta veya bir başka oyuncuya akşam telefon açıp "Evde misiniz?" diye sormakla olmuyor. Sevgili Özen biliyordur ama ben yine de Beşiktaş'tan bir anıyı kendisine anlatayım: Yıllar önce aynı görevi Sinan Engin yaparken, trafikte Okan Koç'u gören Engin oyuncuyu arar. "Nerdesin oğlum?" Okan, "Evdeyim ağbi" der.. Sinan Engin çaktırmaz, "Peki Okan" der.
Telefonu kapatır.
Beşiktaş yeni 'Okan Koç' vakaları yaşamak istemiyorsa Önder Özen futbolcuları sabit hattan arasın! Çünkü magazin muhabirlerine göre Beşiktaşlı oyuncular pek mobil!

Özen kusura bakmasın, futbolda başarı sadece iş saatlerinde çalışmakla olmuyor

Üst düzey liglerde sakat oyuncunun sabaha karşı gece kulübünden çıktığını göremezsiniz

Özen futbolcuları sabit hattan arasın! Çünkü magazin muhabirlerine göre oyuncuları pek mobil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA