Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Adnan'sız da kaybetmeye hazırız

Ufak bir ülke olabilirdik.
Ama değiliz. Çok büyüğüz. Ne ülkenin yüz ölçümü ne de nüfusumuz futboldaki başarımız ile orantılı değil. Burun kıvırdığımız 11 milyon nüfusu ile Belçika, harika bir jenerasyon yarattı ve gümbür gümbür Dünya Kupası'na gitti. 50 yıldır dünyanın en nadide golcülerini yetiştiren Hollanda'nın nüfusu ise sadece 16 milyon. Hadi Anadolu'da geniş topraklarda genç yetenekleri keşfetmek zor. Belki de TFF'nin altyapı hocaları birkaç şehir dışında, alt lig maçlarını, gençleri izlemiyor. Peki nasıl oluyor da nüfusu Hollanda ve Belçika'dan bile fazla olan İstanbul'dan bile bir Adnan Januzaj çıkartamıyoruz da sırf bu hayatın savrulmuşluğunda dedesi Türk diye Türk Milli Takımı'na kazandırmaya çalışıyoruz. Tuhaf oluyor!.
Bu ülkenin topraklarında çok Adnan yetişmiştir. Siz belki göremediniz. Bugün İngiliz'in gördüğünü alıp, vitrine koymaya çalışıyorsunuz. Almanya'daki gurbetçilerimizin üçüncü kuşak çocuklarını, Anadolu'nun bağrından kopmuş gitmiş insanlarımızın evlatlarını-torunlarını milli takımlara çağırmakla Adnan'ı kazandırmaya çalışmak aynı şey değil. Adnan'sız da kaybetmeye biz hazırız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA