Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Arda turan, neden 12 milyon euro'ydu

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin SABAH Spor'a verdiği ve iki gün boyunca her şeyi anlattığı röportajda altını çizdiği önemli bir mesele vardı: "Türkiye ligi yurt dışında izlenmiyor." Aman bize ne, izlemezlerse izlemesinler diyenler çıkabilir. Fakat bu meseleye sadece Avrupa'nın bir köşesinde "Süper Lig naklen yayınlanmıyor" diye bakmamak lazım.
Neden mi?
Türkiye'de Avrupa'nın 5 büyük ligiyle birlikte Rusya, Arjantin ve Brezilya ligleri naklen yayınlanıyor. 3 sezon önce Süper Lig'den maç yayınlayan İspanyol kanalı da (Canal Plus) bu işten vazgeçtiğine göre Avrupa'da bizim maçlarımızı yayınlayan kanal yok. Avrupa'da izlenmeyince, Türk futbolcusunun vitrine çıkabilmek için tek şansı kalıyor: Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları… Böyle olunca da Süper Lig'de bir zamanlar Avrupa'nın en iyi 3-4 sağ bekinden biri dediğimiz Gökhan Gönül de 3 sezondur, dünyaları atan Burak Yılmaz, Galatasaray'ı 2 sezon sırtında taşıyan Selçuk İnan, Trabzon'un tek yıkılmayanı Onur Kıvrak ve bu sezonun flaş ismi Caner Erkin...
Bu isimlere Avrupa'dan çok ciddi teklifler gelmiyor. Transferiyle yıllarca övündüğümüz Nihat Kahveci bile Beşiktaş'ı çalıştıran Toshack olmasa
İspanya'ya gidemeyecekti. Çünkü biz kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz.
Kulüpler bu kadar borç batağında ise bunun altındaki bir numaralı sebep Avrupa'ya oyuncu ihraç edememek. Bir ülke futbol tarihi boyunca en yüksek bonservis bedeli olarak 12 milyon Euro (Arda Turan) alabiliyorsa Avrupa kulüpleri de dün olduğu gibi bundan sonra da teklif mektuplarına tek haneli milyon Euro yazıp yollamaya devam ederler.
Bugün dünyanın en önemli 10 derbisinden biri kabul edilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi var. Ne yazık ki yarın Avrupalıya göre bu derbinin haber değeri taşıyabilmesi için Arena'da olay çıkması lazım! Yıllardır düzen bu!.. İngiliz, İtalyan ve İspanyol medyasına göre İstanbul derbileri demek şiddet demek, kavga gürültü demek.
Sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe-Galatasaray maçını aklınıza getirin. 90 dakikada bitmek bilmeyen bir heyecan, sahada ölümüne savaşan 22 futbolcuyla destan gibi bir derbiydi. Biz ezberledik de onların haberi olmadı. Bir İtalyanın, Mancini'nin sözlerini dikkate alın. Ne zaman ki bizim bu ülkede seyrettiğimiz yabancı lig sayısı kadar Avrupa'da ülke bizim ligimizi yayınlar, işte o zaman Arda Turan gibileri almaya kalkanlara pazarlığın kapısını 30 milyon Euro'dan açarız.
İyi pazarlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA