Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Matematik sınavına döndü

6+2+2, 6+0+4, 5+0+3, 5+3... Toplama işlemini öğrenen bir öğrencinin notları değil... Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırına dair getirdiği kararlar bunlar. Hem de sadece 2 sene içinde yapılmış, tartışılmış uygulamalar!. İngiltere'deki yabancı kriterlerini Türkiye'dekinden daha iyi biliyoruz. Güler misin ağlar mısın?
Şimdi yine günlerdir yeni kriterleri tartışıp duruyoruz. Pazartesi günü TFF Yönetim Kurulu toplanacak ve Fatih Terim'in hazırladığı taslakla ilgili bilgi alacak. Tabi bunun öncesinde "şöyle olacak, böyle olacak" yorumlarını, haberlerini okuyoruz. Yabancı sınırsız olacakmış! Evet sınırsız.. Peki kime göre, neye göre, hangi kulübe göre? Devlete borcu olanlara sınırlı, devlete borcu olmayanlara sınırsız.. Sahada isteyen istediği kadar yabancı futbolcu oynatacak.. Mesela x kulübün SGK'ya borcu var ve ödememiş.. Bu kulübün yabancı transfer hakkı sınırlı olacak.. Borç yapılandırılmışsa o zaman sorun yok.. Borcunuz da olsa transfer hakkınız var.. Bu da enteresan tabi.. Almanya'da borcun varsa transfer yaptırmıyorlar, bizde konuşulan gibi borcun yerlisi yabancısı yok! Tabi hepsini haftaya öğreneceğiz.
Önce TFF yönetimi pazartesi toplanacak sonra Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği'ne bilgi verecek. Şu ana kadar bu taslak hazırlanırken, hiçbir kulübe fikir sorulmamış!. Özellikle daha önce de olduğu gibi sınırsız yabancı işine Beşiktaş'ın itiraz etmesi bekleniyor. Haklı da.. Siz bir karar alıyorsunuz, sonra bu kararı senesi dolmadan değiştiriyorsunuz.. Yazımın girişindeki gibi bol rakamla formüller.. En azından artık kolay olacak "SINIRSIZ ".. Ama x kulübe 3, y kulübe 5, z'ye 4, E'ye 11 gibi bir rakam olursa vay halimize.. Burada belirleyici unsur Kulüpler Birliği olacak, bunu unutmayalım. Kulüpler Fatih Terim'in hazırladığı taslağı beğenmezse, bu yabancı işi daha çok değişir.
Umarız ki orta bir yol bulunur ve artık her sezon başı, ortası oturup sanki matematik sınavına giriyormuş gibi bunları tartışmayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA