Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Ayak uzun, yorgan kısa!

Trabzonspor haftalardır bir futbolcunun peşinden ayrılmıyor: Mbia. Tamam, Avrupa Ligi kazanmış bir takımın, Sevilla'nın orta sahası, iyi oyuncu, hoş da transferinin geldiği nokta tam bir curcuna. Kendisini özel uçaklar tutup sadece ev gezdirmeye getiriyorsunuz.. "İyi ben düşüneyim" diyor.. Sonra yine özel uçak tutup oyuncunun ayağına giderek bir de ön protokol yapıyorsunuz.. Şartları da ağır 2.6 milyon Euro yıllık para, 1.5 milyon Euro imza parası (Yazılan paralar).. Trabzonspor kulübü bunu kabul etmiş. Herkes mutlu.. Sonra Süleyman Hurma bugün yarın imzaya gelecek diye açıklamalar yapıyor.. Taraftar da havaalanında hazır kıta bekliyor.. Buraya kadar tamam ama esas soru şu: Trabzonspor'un bu parayı ödeyecek gücü var mı? Yok! Kasası tam takır..
Mbia şehre geliyor, güzel bir şekilde karşılanıp boynuna atkısı takılıyor ama adamın suratı sirke satıyor. "Ben niye buraya geldim" der gibi.. İş imza parasını ödemeye geliyor. Ama para yok! Ne yapsa Trabzonspor bu parayı bulamıyor.. O zaman İstanbul'a gidelim, oyuncu başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile de görüşsün deniyor. Görüşüyorlar.. Geri adım atmıyor Mbia.. Garanti istiyor, faiz istiyor! Çünkü ortada protokol var imza parası nakit ödenir şartı var. Ve oyuncu "Ben gidiyorum" diyor..

ERSUN YANAL NE DİYOR?

Başkan "Daha iyisini alacağız" Süleyman Hurma "Ben bu işi bitireceğim" diyor.. Acaba ağzı bıçak açmayan Ersun Yanal şu yaşananlar için ne düşünüyor.. Merak ediyorum açıkçası.. Bütün bunlar 1 ay içinde yaşandı. 400 milyon TL'ye yakın borcu olan, elinde geçen sezon aldığı Constant, Yatabare, Waris, Cardozo (sakat), Bosingwa (sakat) ve birçok isim dururken siz bir futbolcunun peşinden koşup üstüne de 30 milyon TL gibi kulübe bir yük daha yüklüyorsanız buna diyecek bir şey yok.
Sevilla geçen sene 28 yaşında olan, Avrupa Ligi'ni almış kadronun ana parçalarından Mbia'yla sözleşme yeniledi. Peki kaç senelikti bu sözleşme? Sadece 1! İki yıldır Avrupa Ligi şampiyonu olan Sevilla da bir şey biliyor ki tek sene kontrat yapıyor. Afrika'da yaş küçültmeler sıradan vaka. Yoksa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılan Sevilla da bilir parayı Mbia'ya yüklemeyi. İyi ki olmamış bu transfer.. Bundan sonra da olursa Trabzonspor'un hayrına değil zararına yazar bu iş..

TRANSFERİ BIRAK ELDEKİLERE BAK

Büyük kulüpler büyük futbolcuların peşinden koşabilir.. Bunu anlayabiliriz ama bir futbolcu sizinle oynuyorsa ya da siz bu oyuncuya gereğinden fazla sözler verip bunları yerine getiremiyorsanız o zaman bu camiayı bu kulübü daha fazla küçültmemeniz lazım. Bırakın artık onu alacağız bunu alacağız demeyi.. Siz önce elinizdeki oyuncuları gönderin sonra bi transfere bakın.. Sayın Hurma'ya bakılırsa Amrabat da imza atıyordu.. Elinde geniş bir kadrosu olan Ersun Yanal transfer isteklerine bir kelepçe vurup eldeki kadro ile ne yapabilir bunu düşünmeli.. Yoksa o borç 400'ü de geçer, 500'e de gelir.. Atalarımız "Ayağını yorganına göre uzat" demiş. Burada hem ayak uzun geliyor, hem de yorgan kısa!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA