Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kapıyı araladık!

Maradona'nın en gösterişli hikayesine şahitlik etmiş, anlı şanlı San Paolo Stadı deyince insan karşısında en azından girişi çıkışı düzgün bir yer bekliyor. Vodafone Arena başta olmak üzere bizim statlarımız buranın yanında 5 yıldızlı otel gibi kalıyor. Türkiye bu açıdan İtalya'yı fersah fersah geride bırakmış, bazen kendimize haksızlık ediyoruz.
Napoli iyi başlayıp pres yapsa da Beşiktaş rakibine iyi çalışmıştı ve kısa sürede baskıyı atlatıp ayağa pas yapan, zorlanmadan topu ayağında tutan bir takım haline geldi. Napoli savunmasının bireysel hatalarından da faydalanan Beşiktaş, maçta iki kez üstünlüğü ele aldı. Ne var ki rakibin hatalarından faydalanan Beşiktaş'ın canı özellikle Caner'in bölgesinden yaptığı hatalarla çok yandı. İlk goldeki hatasını kabul edelim hadi ama penaltı pozisyonunda ne yapmaya çalıştın Caner? O pozisyonda rakibin topu alsa ne olur, almasa ne olur... Neyse ki takım arkadaşları onu da, çok kıymetli 3 puanı da kurtarmayı bildi. Aboubakar iki gol atarak maçın yıldızı oldu belki ama dün gol atmasaydı dahi sahanın en çok koşan, mücadele eden isimlerinden biriydi. Quaresma savunmada Beck'i yalnız bıraksa da iki asistiyle öne çıkan oyunculardan bir diğeri oldu.
Napoli'den deplasmanda 3 puan almak grubun dengelerini alt üst etmiş durumda ama tabii ki Beşiktaş'ın lehine... Kiev 1 puanla grubun dibinde, Benfica deplasmanında kazanamazsa kopacak. Beşiktaş rakipleri Benfica ve Napoli'yle deplasmanda oynadı ve 4 puan çıkardı. Napoli'ye karşı alınacak beraberlik, Benfica'yı İstanbul'da yenmek ikili averajı getirecek.
İddiası sona ermiş bir Dinamo Kiev'e karşı son maçı oynamak da bir başka avantaj olacak. Aboubakar'ın duran toptan attığı gol bir golden, hatta bir galibiyetten bile fazlası demek... Tarihi bir galibiyet alan Şenol Güneş'e ve öğrencilerine tebrikler. Mesleği avukat olan Rus hakem Sergei Karasev ise Napoli'nin avukatlığına soyunmuştu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA