Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Roma bir günde inşa edilmedi!

Öncelikle Beşiktaş gibi son şampiyon unvanlı, kadrosu yıldızlarla dolu, köklü bir ekibe karşı mayıs ayının sonuna kadar pes etmeden mücadele veren Başakşehir'i tebrik etmek isterim.
Cumartesi akşamı şanslarının çok az olduğunu bile bile, rotasyonlu kadrolarıyla 10 kişiyken Napoleoni'nin son dakika golüyle yarışa tutunmuşlardı. Saygıyı hak ettiklerine şüphe yok. Başkan Göksel Gümüşdağ ve teknik direktör Abdullah Avcı başta olmak üzere tüm Başakşehir Kulübü'nü kutlamak gerek… Büyük bir mücadele verdiler ve bunun karşılığında Şampiyonlar Ligi elemelerine gidecekler.
Şimdiden başarılar…

ŞENOL GÜNEŞ KALACAK
Beşiktaş'a gelirsek… "Roma bir günde inşa edilmedi" diye güzel bir söz vardır.
Beşiktaş da bugünlere kolay gelmedi. Maddi krizle, 100'lerce haciz davasıyla karşı karşıyaydı bu kulüp. Akıllı işler yaptılar, fidanı ekip, suyunu verdiler ve olgunlaşmasını beklediler. Şimdi de meyvelerini topluyorlar.
Bu şampiyonlukta menemen günlerinin, Samet Aybaba'nın, Slaven Bilic'in de emeği var ama şüphesiz en büyük pay bu takımı bir kaç gömlek yukarı çıkaran Şenol Güneş'indir. Oynattığı futbolla taraflı, tarafsız herkesin beğenisini topladı, kadrosu sezon başında beklediğinden çok daha büyük değişikliklere uğramasına rağmen felsefesinden taviz vermeden fikrini, felsefesini sahaya yansıttı. Konuşması kolay, yapması zor işler bunlar. Başarı ve kazanmak bir alışkanlıktır, şöyle bir geçmişe baktığımızda Beşiktaş'ın son kez üst üste şampiyonluğu gördüğü sene 1992. Aradan geçmiş 25 sene… Çeyrek asır sonra bu başarılıyorsa, Şenol Güneş artık bir Beşiktaş efsanesi olmuştur. Ve takımdan ayrılması gibi bir durum söz konusu olamaz. Şenol Güneş, gelecek sezon da Beşiktaş'ın başında olacaktır..
Olmalıdır.. Başkan Fikret Orman ve arkadaşları elbette mutludur, bu mutlu tabloyu perçinlemek için de Şenol hocayla şöyle anlı şanlı bir imza töreni gerçekleştirmeleri gerekir. Sözleşmenin süresinin de hocaya, bu başarılara yaraşır olması gerekir. Beşiktaş yönetimi bu güveni hocaya göstermeli..
Benim duyduğum da 3 yıllık bir anlaşma olacaktır. Beşiktaş'ın hedefi Avrupa'da kupa kaldırmak olmalıdır.
En önemli hedef budur.. Tekrar Beşiktaş camiasının, taraftarlarının şampiyonluğu kutlu olsun.

BİZ YOKUZ DİYE…
Beşiktaş'ın üst üste şampiyonluğu üzerine hem Fenerbahçe hem Galatasaray cephesinden aynı sesler yükseliyor. "Biz olsak böyle olmazdı." Evet siz olmadığınız için böyle oluyor ama siz bu kafayla kulüp yönetmeyi sürdürdükçe olmamayı da sürdüreceksiniz. Beşiktaş'ın başarısını küçümsemek ya da kendi yokluğuna bağlamak Beşiktaş için hanedanlık kapılarını aralar. Konjonktür böyle devam ettiği sürece, Fenerbahçe ve Galatasaraylılar egolarını bir kenara bırakıp, "Biz nerede yanlış yapıyoruz" demediği sürece Beşiktaş bu ligin favorisidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA