Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Hasret 20 yıla çıkmasın

"Hala bir şansımız, bir umudumuz var. Şu belirsizliklerle de umudumuzu kaybetmemizin hiç anlamı yok. 16 senedir Dünya Kupası’nda yokuz."

Milli Takımımızın şu an teknik direktörü yok. Aradan 5 gün geçti. Belli ki Futbol Federasyonu çok aceleci davranmak istemiyor. Bu konuda haklı olabilirler ama bu işin bir an önce çözüme kavuşturulması şart. Zaten Milli Takım son 1 yıldır inanılmaz derecede yıprandı, yıpratıldı ve imajı zarar gördü. Artık hızla yeni bir sayfa açmalı, hasarı tamir etmeli ve yükselişe geçmeliyiz. Eylül ayına şurada topu topu bir ay kaldı. Sayılı gün çabuk geçer. Futbol Federasyonu'nun, sakin karar alalım derken çok da ağırdan almaması lazım. Eylül'de kader maçlarımız var. Hala bir şansımız, bir umudumuz var. Şu belirsizliklerle de umudumuzu kaybetmemizin anlamı yok. 16 yıldır Dünya Kupası'nda yokuz. Bunu 20 seneye çıkarmaya hiç gerek yok, en azından şansımızı sonuna kadar zorlamamız gerekir. Günlük tartışmalara tutuştuğumuzda yılların ne çabuk geçtiği fark edilmiyor bile… Dile kolay, gidemezsek hasret koca bir 20 yıl olacak.
Hoca adaylarına gelirsek… İlk Şenol Güneş'in ismi gündeme geldi. Benim de sonuna kadar doğru bulduğum ve savunduğum bir isim. Fakat basın toplantısında bir hocanın iki takım çalıştırmasının doğru olmadığını ifade etti. Belki Şenol hoca uzun vadede doğru söylüyor olabilir ama önümüzde kritik 4 maçlık süreçte kaptan köşküne oturmalı. Daha sonra Futbol Federasyonu yeni bir yapılanmayla, yeni bir isimle elbette uzun vadeli planlar yapabilir. Hocanın konuşmalarında şu da dikkatimi çekti: "Böyle bir teklif olursa bunun başkana gelmesi lazım." Ben buradan şunu anlıyorum, olur da Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a bir teklif gelirse, kulüpten bir yardım istenirse Şenol hoca da bakış açısını da en azından dört maç için değiştirebilir. Milli Takım her şeyin üzerindedir. Dolayısıyla orada verilecek bir görev de en büyük şereftir.
Şenol hocanın yanı sıra başka isimler de gündemde var. Mesela Mustafa Denizli… Önemli bir teknik adam, önemli bir marka ve isim… Bunların hepsinin değerlendirmesini federasyon yetkilileri yapıyordur. Benim demek istediğim şu: Ümitsizliğin, belirsizliğin hızla yok edilmesi lazım. Ya bir kişiye görev verilmeli ya da Mehmet Özdilek'e teslim edilmeli. Yabancı hoca tercihine kesinlikle karşıyım. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Yabancı bir hoca gelecekse ligimizi, oyuncularımız tanıyacak zaman lazım. Bu zaman da bizde yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA