Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Atiba çözüyorsa...

Şenol Güneş'in, geçen sezon en güvendiği 2-3 adamından biri olan Marcelo'nun ayrılığı sonrasında yeni transferlerden sadece Pepe'yi 11'e monte ederek, "Ben bu başarıları bu takımla kazandım" mesajını oyuncularına ve camiasına ısrarla vermek istiyor olabilir.
Medel belki bu kadroda derinlik yaratmak üzere alınmış olabilir ama Lens'in geçen sezon F.Bahçe'deki performansı ve Negredo'nun geçmiş kariyeri, neden 11'de yoklar sorusunu sordurtur. Vodafone Park'a gelenlerin işi zor.
Tribünlerin oyuna büyük baskısı var. Bursa, ilk yarıda disiplinli savunma yaptı ama orta sahada top tutamadığı için fazla efor harcadı.
Bu da ikinci yarı beyaz bayrağı çekmelerine neden oldu.
G.Saray'da Igor Tudor'un sol ayaklı Carole'un yerine Linnes'i sol bekte kullanmasının bir benzerini de Güneş denedi.
Gökhan yokken, Beck'i kulübede tutup sol ayaklı Adriano'yu sağ bekte oynattı.
Beşiktaş'ın kanat oyuncularının verimsizliği, "Puan kaybeder miyiz?" endişesini yarattı. Quaresma her topu kendi kanadına isteyince, takımın rot-balansı bozuluyor.
Karşı kanatta Babel'in de isteksizliği eklenince, her zaman olduğu gibi Atiba'ya büyük iş düştü.
Sahanın her yerinde görmeye alıştığımız müthiş profesyonel önce ilk golün asistini yaptı sonra da galibiyet golünü attı. Beşiktaş haftada bir maç yaptığından Güneş'in ilk haftalarda rotasyonu düşünmemesi normal ama oyunun sıkıştığı anlarda tribündeki ve ekran başındaki taraftarın da aklına gelen her zaman yeni transferler oluyor… Milli maçlar arasında Negredo ve Lens'in 11'e girebilecek düzeye gelmeleri gerekiyor.
Şampiyonlar Ligi öncesinde Şenol Güneş, Antalyaspor karşılaşması hariç her maç kalesinde gol gören savunmasının ayarını yapmalı… Herkes Beşiktaş'tan Avrupa'da geçen sezondan daha fazlasını istiyor ama Beşiktaş dün geçen sezonunun seviyesinde değildi… Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak da Şenol Güneş'in görevi…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA